Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Påskhelgen är över för den här gången.

På långfredagen var det fullt hus hos oss på Dalagatan då barn och barnbarn kom över för lite lek, umgänge och påskmiddag. Yngstingen Elliot var mycket intresserad av farfars kamera, kanske en blivande fotograf? Han har i alla fall ett förnamn som förpliktigar.

Det känns fint att veta att Elliot har så många ”förstagånger” kvar att uppleva och som kommer att prägla han som människa. När man nått min ålder så har man liksom bränt av de flesta viktiga ”förstagånger”. Allting är nästan gjort. Man har lärt sig gå och tala. Lärt sig cykla och fått första kyssen. Första riktiga förhållandet. Första jobbet. Haft sex och gjort sin första utlandsresa. Gift sig och fått barn m.m. Och de flesta av de här sakerna kommer Elliot att minnas när han blir äldre precis som jag gör nu.

 

Vasastan-Rosendals trädgårdar tur och retur.

Min fru som fortfarande arbetar och har ett tungt arbete inom vården brukar ofta promenera från Vasastan till Djurgården tur och retur. I förrgår lyckades hon lura med sig mig på en tur ut till Djurgården och Rosendal. Nu gick vi inte hela vägen den här gången utan vi tog bussen på andra sidan gatan där vi bor till Djurgårdsbron och promenerade därifrån vidare ut på Djurgården.

Vid Rosendals trädgårdar var vi inte ensamma direkt. Fullt både i butikerna och på gräsmattorna i trådgården.

Vi rastade en bra stund. Hustrun satt i solen medans jag mest satt i skuggan och kollade på folklivet. Sen gick vi hela vägen hem till Vasastan igen. En lagom behaglig dagstur på ca tre timmar blev det.

 

Annars då…

Mobiltillverkarna har fullt upp! Apple stämmer Samsung som stämmer Apple som också stämmer HTC…och advokaterna gör high five!

/Bernt

 

Inlagt 2011-04-26 10:08 | Läst 8269 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina familjebilder med hög närvaro. Du fick dig en rejäl motionsrunda ser jag. Jag hoppas att du fortfarande har några "förstagångare" kvar att se fram emot och som kan ge fina upplevelser. Man ska vara barn så länge det bara går :-).
Svar från kreatören 2011-04-26 16:12
Helt rätt Torbjörn!... alltså att man skall vara barn så länge det går. Lite problem blir det för mig ibland när man känner sig som en tonåring när en kropp är 69+.
Riktigt härliga ögonblicksbilder från påskhelgen. Elliot verkar fängslad av din kamera och har stark kontakt med kameran och dig. Jag minns de fåtal gånger jag fotograferat småttingar, att de fascineras av kameran och om man låter dem titta på några bilder av dem själva och hålla i den, sedan är det inga problem att fotografera dem.

Jag kan absolut relatera till din känsla av att ha passerat milstolpar i livet. Fast jag har inte passerat lika många som dig än. :-) Men jag minns alla mina egna, mest med värme och glädje. :-)

Är de här bilderna digitala? Undrar en nyfiken i en strut. :-)
Svar från kreatören 2011-04-26 16:06
Hej Rei,
Så är det man minns de flesta av sina milstolpar med värme och glädje. Sen om man går till det fotografiska så kommer jag ihåg min första kamera, mitt första mörkrum och lite längre fram min första Leica och min första Hasselbladare.
Alla bilder är tagna med min lilla LX3:a med inställningen Dynamic Black and White. Sen har jag trixat lite med dom i .ACR:en som vanligt...
Och första barnbarnet! :-)

Det är med livet som med foto, när man tror sig ha sett/varit med om allt får man lov att knäppa på ett nytt sinne. Då dyker nya erfarenheter och nya motiv upp hela tiden. Om man bara anstränger sig lite. Inte samma sak, jag vet det. Men mycket av det man kan se som äldre var osynligt för barnet och den unga människan också.

"Man har inte roligare än man gör sig" (gammalt svenskt talesätt).
Svar från kreatören 2011-04-27 10:36
Helt riktigt EG, första barnbarnet sitter också rätt bra i minnet. Det var ju ett bra tag sedan så jag får väl skylla på system error...:o)
Bonjour Carlzon,


Elliot est très beau !

Une bien belle famille, tu as de quoi être très fière, tes photos sont superbes comme d'habitude, par contre Carlzon tu m'as mis la larme a l'œil lorsque tu écris Allting är nästan gjort.


"Il fait bon vieillir ; être jeune, c'est tuant." :-D
Citation d'Hjalmar Söderberg


Amicalement Valérie Tournemine :-)