Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Sommartider hej hej….

Det har hänt en hel del stora saker för mig de sista veckorna vilket gjort att bloggandet inte varit högprioriterat direkt. Sålt och köpt fritidshus bland annat. Pengar har fladdrat mellan olika konton, försäkringar och elavtal har sagt upp och nya har tecknats. Resor har gjorts och skall göras.

Sista turen till Bäckstugan i Ljungdalen.

Som jag berättat tidigare har vi sålt vår fjällstuga på Viksjövallen i Ljungdalen. Det blev slutligen till ett par från tyskland som blev överförtjusta i vår ”lite” spartanska vildmarksstuga.

Nu i helgen kommer vi att åka upp för att lämna över nycklarna och hämta våra sista personliga saker. Det blir en snabb tredagarsresa. En dag upp, plus en dag för packning och sen en dag hem. Slit och släp med andra ord. Vi har fixat bil och chaufför för resan, varken min fru eller jag har körkort och därför har vi ingen bil så klart.

Nytt fritidshus från 1750-talet


Vi sålde ju vår fjällstuga för att i stället skaffa oss något torpliknande ställe på lite närmare håll, max två timmar resa från Stockholm. Och efter ett par månaders letande hittade vi till slut ett gammalt torp i Tierpstrakten som vi var iväg och tittade på för två veckor sedan och som vi nu köpt. I förrgår tog vi pendeln från Karlberg plus Upptåget upp till mäklaren i Tierp och skrev på köpekontraktet. ”Cash is king” så allt gick fort och smärtfritt.

Smärtfritt gick däremot inte resan med Upptåget som blev stående nästan en timme på spåret ca 100 meter från Örbyhus station på grund av en nerdragen kontaktledning. Mycket stön och stånk från passagerarna blev det när ventilationen slutade fungera och luften började bli dålig. Så småningom tuffade tåget in sakta in till Örbyhus station där vi fick vänta på nästa tåg för vidare färd mot Tierp. Hemresan gick alldeles utmärkt.

Annars då…


Lördagen den 30 juli kommer jag att vara med på fotoutställningen Gnesta Planket tillsammans med 17 andra fotografer.

 PS. För att synas lite bättre är bilderna i dagens blogg lite trendigt färgbehandlade.

/Bernt

Inlagt 2011-07-14 16:45 | Läst 6552 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Åh vilket mysigt fritidshus! Sånt skulle man haft! :-) Tycker bilderna var snyggt fägbehandlade - trendigt eller ej. mvh/eva
Svar från kreatören 2011-07-15 14:30
Tack Eva,
Jag tror att vi kommer att få många fina dagar framöver i vårt nya lilla torp.
Tierp -- jag söker i minnet efter vad jag vet om denna ort, men det skramlar tomt! Men jag ser på nätet att det finns ett litet intressant gjuteri där. Så nu ser vi fram mot spännande gatufoto från denna landsortsmetropol! :-)

Det var en grym färgbehandling du har på bilderna. Jag blev först lite oroad, för jag har just installerat en ny, påkostad monitor. Det var inte riktigt sådana färger jag väntade mig som resultat, om jag så får säga. Så jag hoppas att det är resultatet av ett effektfilter i kameran eller något sådant, inte nåt skumt med nya monitorn :-)
Svar från kreatören 2011-07-15 14:27
Hej EG! Du behöver inte vara orolig din nya monitor är säkert helt ok. Vårat "nygamla" torp ligger en liten bit från Tierp och i närheten av en ort som heter Örbyhus.
http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%96rbyhus
Ser ju mysigt ut och inom bekvämt avstånd också..verkar vara rejäla doningar i bygget om man ser på gaveln.Hoppas du/ni inte saknar fjälluften bara.
Mvh/Gunte..
Svar från kreatören 2011-07-15 14:20
Efter nära 35 fantastiska år i vår fjällstuga kommer det säkert att kännas lite vemodigt när vi på tisdag morgon i nästa vecka lämnar ifrån oss nycklarna. Men vi tycker att vi gjort ett litet fynd med det gamla torpet vi hittat. Tomten är lagom stor ca 1000m2 och dessutom finns två små gäststugor så att man kan bjuda in gäster, när man har lust.