Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lite om Stockholm Sö.

Saxat ur DN för en tid sedan:

-Bor man söder om Slussplan i Stieg Larssons värld är man godhjärtad medan Vasastan och Östermalm är tillhåll för de moraliskt murkna.

-Det är helt sjukt att man kan använda en stadsdel som skällsord. Att man kan säga: ”det är så söder” och alla förstår vad man menar.

Den här lilla fina boken rasslade just  in genom brevinkastet lagom till lunchfikat.

Tack för den hr Berg!

Moraliskt murken man i Vasastan?.

/Bernt

Inlagt 2011-12-01 12:57 | Läst 8071 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ojdå. Jag har ju bott på Rörstrandsgatan. Tänk om det kommer ut, då får jag väl sparken.
Svar från kreatören 2011-12-01 14:12
Om det händer känner jag en bra advokat. Han är visserligen från Östermalm men det skall nog inte vara några problem!
Vilken kanonbild den första. Lite Film noire-känsla i den. Det som DN skriver börjar ju likna Helmer Bryds nidvisa om Norge. Fast i den fanns ju egentligen kärlek till broderfolket. Nu har jag inte läst de här artiklarna så jag vet inte något om tonen i dem. Det skulle i alla fall vara intressant att veta om man flyttar från Söder till Vasastan om man då tar arvet med sig eller om förfallet startar omedelbart :).

/Torbjörn
Svar från kreatören 2011-12-01 14:55
Jag har nog bidragit till förfallet ordentligt. Kommer från början från Djursholm flyttade därifrån till Norrmalm och lite senare till Söder. När jag senare bildade familj flyttade vi ut till Danderyd för att senare när barna flugit ut boet flytta tillbaka till stan igen och hamnade då i Vasastan. Förfallet fortsätter...
Det är både ledsamt och tråkigt att så mycket politiseras. Det kommer alltid att finnas idioter, på Söder, Östermalm och bland skribenter på DN....
Själv bodde jag 5 år i Birkastan, men innan dess bodde jag klart söder om Slussplan... :)