Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Möte med våren i norra Uppland.

Hemma efter första långhelgen för året i Örbyhustorpet. För ca fjorton dagar sedan körde en hel del prylar till torpet som vi då bara lämpade av snabbt. Nu var det alltså dags för första vårturen. Vår och vår, så här såg det ut när vi kom upp strax efter sju i fredags kväll.

Kallt och rått var det så klart i huset efter vintern utan värme men efter lite eldande i ca två timmar var rumstemperaturen behaglig.

På lördagen höll vi igång eldandet nästan hela dagen, vädret var grått och rått och ett stilla regn föll nästan hela dagen. Så det blev mest inomhusaktiviteter. Här håller hustrun på och montera ihop vår blivande stående IKEA vedhylla.

Och så här blev resultatet när vi fyllt den med ved. Och ved har vi så vi klarar oss några säsonger eftersom vi av förre torpägaren fick överta över sex kubik till ett mycket förmånligt pris.

På söndagen monterade jag våra nyinköpta oljeelement, ett större i köket och två mindre i storstugan. ”Bruno-räven” har också fått sin plats i köket.

Hustrun fotograferar torpet med mobilen för att visa sina arbetskamrater. Under dagen hade vi också besök en lång stund av fyra rådjur. Dom verkade väldigt förtjusta i den nya spröda mossan på stenbumlingarna på tomten.

Helgen gick som vanligt alldeles för snabbt. På måndagseftermiddagen blev det hemfärd. Vi har vår busshållplats bara några minuters väg från torpet och sen tar bussen oss in till Örbyhus station på en 5-6 minuter där vi sedan tar Upptåget till Upplands Väsby och sedan pendeln vidare till Karlberg å Vasastan.

Nu är vi redan igång med planeringen om vad vi skall jobba med nästa gång vi åker upp. Kakelsättning i köket, väggpanel och målning sovstugan, rensning och iordningställande av verktygsboden. Sen finns det en hel del trädgårdarbete att göra också om våren har kommit igång ordentligt. Slit och släp och ingen rast och ro när man blivit torpare!

/Bernt

Inlagt 2012-04-24 15:21 | Läst 7455 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
"För ja ä tôrpare ja å ja har dä så bra,
å ja ligger på sôffa för så ska dä va, "

heter det ju i visan men det verkar du ha svårt att leva upp till ;). Brunoräven gör sig bra i stugan liksom IKEA:s vedhylla.

/Torbjörn
Verkar vara ett mysig ställe ni fått tag i. Där kommer ni säkert att få många trevliga vistelser.
Känner att jag saknar detta i dag, just att komma bort från stan till lugnet emellanåt.
-affe
Ser mycket fint ut ert torp. Ett riktigt andningshål verkar det! Trevligt och fina bilder Bernt. Mvh Stig
Ser ju trevligt och förhoppningsfullt ut inför en skön sommar!!!
Hmmmm, skulle önska att rådjuren här åt min mossa istället för blomknopparna..... Ni har det bra ni... ;-)
Allt gott! //Peter
Verkar mysigt värre !
Men allvarligt, den där utbyggnaden. Vem har "ritat" den månne ?

/ Hasse
Vilket mysigt torp, där får ni nog stor glädje att vara!
Hälsar
Monica