Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Jag hade en gång en…

Häromdagen när jag gick över Odenplan fick jag ögonen på den här cykeln. Och den fick mig att fladdra tillbaka till svunna tider.

Någongång under senare halvan av 70-talet (77 eller 78) formgav jag en katalog/broschyr åt företaget Helkamma som då bla sålde Peugeot cyklar i Sverige. Som några av er kanske kommer ihåg tog Bernt Johansson guld i cykel i OS 1976 och det på en Peugeot cykel.

När jag gjorde katalogjobbet passade jag på att köpa en lika dan cykel som Bernt Johansson körde på till ett häftigt bra pris. Jag hade (fick ha)den kvar ända fram till det att vi flyttade in till stan 1994 då någon klåfingrig typ snodde den (plus en hel del andra) från vårt cykelställ på vår innegård. Nu har jag ingen bild kvar på just min cykel så bilden ovan är från Peugeot.

Numera tar jag mig fram, på landet alltså, på en gammal oväxlad Fram cykel av dammodell. Passar mig fin fint.

.

.

Mera om att fladdra tillbaka till svunna tider. På fredag öppnar en stor retrospektiv Christer Strömholm utställning på Fotografiska här i Stockholm. Samtidigt kommer en ny bok ”Post Scriptum” med 250 av hans bästa bilder. Den skall bli mycket spännande och intressant att se både utställningen och den nya boken. Bilden med CHR och Sabrina tagen av Anita Lönn 1967.

Jag var ju tidigare lite kritisk när det gällde tycket i CHR boken ”Vännerna på Place Blanche” som jag tyckte var lite för hårt digitaliserade och en aning för sotiga i trycket.  Den nya boken ges ut av bokförlaget Max Ström och dom brukar inte göra avkall på kvalitén.

.

.

Bonusbild!

På Fotografiska besök med några ”tunga” pojkar. Krister Kleréus, Affe Johansson och något skymd Mats Adsten.

/Bernt

 

Inlagt 2012-08-22 18:53 | Läst 8542 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag blev också, milt uttryckt, besviken på trycket i den nya Vännerna. fantastiskt egentligen hur så bra bilder kan falla så platt om man inte gör sitt jobb ordentligt i repro och tryck. Jag tror knappast att C själv skulle godkänt att den kom ut på marknaden i det skicket. Jag bläddrade bara igenom den som hastigast, sedan har den stått i bokhyllan, om det är fint tryck däremot brukar mina nyinköpta böcker beredas plats invid sängen i flera veckor ibland.

Fin hissbild, lite Frank över den. ;)

-affe

Ps. hehe, då ordet hissbild markerades som rött så gick jag in och kollade förslag till stavning och där stod missbildad, hur skall man uppfatta sådant!? ;)
Svar från kreatören 2012-08-22 21:29
Lite Frank...jo jag tackar! Vi kanske kan samla ihop oss några stycken och kolla utställningen tillsammans vid tillfälle?
alf109 2012-08-22 21:33
Absolut, CHS måste man ju se, och är det justa printar så lär det bli flera gånger. Det smartaste är ju att gå i veckan så man slipper trängas. För mig funkar vilka dagar som helst, och Krister är säkert intresserad han också.
-affe
Mats Adsten 2012-08-22 22:33
Om vikten av att uppnå samma kiloantal i hissen är övervägande, så hänger jag gärna på ett besök på den där utställningen..

-Mats
Snygg bild (nr 2) på snygg cykel! Synd att du förlorade din :-(
Svar från kreatören 2012-08-22 21:32
Nu kan jag inte ta åt mig äran på cykelbilden, har utan att skämmas lånat den av Peugeot. Jag har också ändrat det i min text..