Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

A Working Class Hero på Stockholm Stadsmuseum.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

I dag slet jag mig iväg från mitt krypin i Vasastan en stund och drog mig upp på Söder för att besöka Stockholms Stadsmuseum och Micke Bergs vernissage. I den lilla utställningslokalen på museet var det knökfullt då många av herr Bergs kompisar och andra medborgare var på plats.


Micke Bergs nära vän Håkan Lahger höll ett kort invigningstal där han jämförde Micke med några andra  välkända ”Working Class Heros” på det kulturella området som tex John Lennon och Jerry Williams. Lahger berättade också lite om Micke och deras resor tillsammansi Asien för länge sedan där det framkom att Micke har starka revisorsliknande överlevnadsegenskaper.

Micke Berg visar på utställningen många av sina klassiska och välkända Stockholmsbilder från tidigt 70-tal men också en del nytagna digitala arbeten.


"Tjena Carlzon" sa herr Berg till mig när jag steg in i lokalen, det kändes fint och värmande i vinterrusket för en amatör som mig som aldrig kommer att komma i närheten av denna mans stora fotografiska dokumentära och kulturella samhällsinsats. Det blev en liten snabbvisit men jag kommer absolut att smita in på utställningen igen och titta lite nogrannare på hans bilder när det är lite mindre medborgare på plats och troligen blir det på onsdag före Ellens träffen.

 

På söder lyser solen alltid röd!

/Bernt

 

Inlagt 2010-02-27 21:03 | Läst 6879 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Amatör? E nog inte många som håller med om det.. Dina självporträtt har nog inspirerat många världen över.. beviserligen!
Kul att det var mycket folk.
Själv missar jag kanske hela kalaset eftersom jag är uppe och tar hand om farsan som är lite krasslig.
Vi hörs!
-affe
Hann inte dit, var tvungen skotta lite tak hemma.
Men jag skall ta mig förbi en annan dag.
Micke Bergs utställning var en mycket trevlig tillställning, Micke är enligt mig en av de största fotograferna i landet och jag gillar att han går sin egen väg och vägrar att sälja sig!

Det var kul att träffa dig på riktigt, du såg ut lite som Sean Connery i Medicinmannen!
//Chasid