Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Äntligen måndag...and Many rivers to cross!

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Nu är det i för sig inte så viktigt för mig det här med helger längre eftersom jag numera har ständig (betald) semester. Och det här med ”fredagsmys” som man hör i olika reklamsammanhang numera har jag heller inte torskat på. När jag påpekade det i fredags för en kamrat på facebook svarade han mig:

"Du kan ju ha fredagsmys varje dag! Pensionärens "lyx" liv"!

Mitt ”pensionärslyxliv” är ju inget man skriver hem till morsan och berättar om direkt, i varje fall inte med den inarbetade lön som jag får tillbaka av storebror den tjugofemte varje månad. Här gäller det att vända på varje krona vill jag lova.

 


 

Jag har varit ”lyxlirare” snart i fyra år nu efter nästan femtio år i yrkeslivet, jag började arbeta direkt efter skolan när jag var femton år som litograflärling på ett tryckeri i centrala Stockholm. Där var jag kvar tills jag var tjugotre då jag hoppade av och började en treårig utbildning på Kursverksamhetens Fotoskola. 1967 startade jag min första firma och 1970 mitt första aktiebolag. Då hade jag redan under några år arbetat som AD, grafisk formgivare och illustratör i stället för fotograf och det fortsatte jag med ända fram till pensioneringen.

Jag har förstås under åren fotograferat en hel del när jag hade mitt reklamföretag, men det var mest produktbilder åt olika kunder till de arbeten jag utförde åt dom.

Några år på slutet innan pensioneringen var jag arbetslös och det var då jag kom igång lite med den mera fria fotograferingen igen.

 


 

I april 2002 stötte jag på fotosidan för första gången och i slutet på månaden blev jag medlem. Alla bilder från första året har jag raderat, bilden ovan är den äldsta jag just nu har i mitt galleri inlagd 2003-01-30.

 


 

Det här är den av mina bilder som har haft mest visningar här på fs. 13507 ggr när jag skriver det här.

 


 

Och det här är den av mina bilder som har fått mest kommentarer, 87 stycken just nu.

 


 

Och det här är den senaste jag lagt ut. Jag hittade den för ett tag sedan på det interna minnet på min LX3:a och där har den legat sedan första dagen jag hade kameran.

 


 

Vilken av mina fs-bilder tycker jag då själv är min bästa bild? Där blir det lite knepigare, men det får nog bli ett av mina självporträtt och då väljer jag det här.

 


 

Familjebilder har det blivit en hel del igen den senaste tiden efter det att vi fick vårt senaste barnbarn Elliot. Här en bild på Elliot och farmor från i lördags.

 

En annan man som korsat många floder kan ni lyssna på här:

Jimmy Cliff – Many Rivers To Cross.

 

Ha en bra “lyxig” vecka!

/Bernt

 

 

Inlagt 2010-03-15 17:52 | Läst 3422 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Härlig bild, den sista. Man kommer på sig med att sitta och le..
Svar från kreatören   2010-03-15 23:48
...skall framföras till de unga föräldrarna!
Du skulle ju utan vidare kunna ge kurser i avancerad PS arbete mot ersättning givetvis.
Tror att du skulle få många betalande elever...
Tråkigt nog är det ingen större idé att tjäna lite extra för oss pensionärer (som inte har företag) då det mesta går bort i skatt om man inte jobbar s...t. Det vore fint om alliansen införde ett BILD-avdrag för oss bildarbetare...
Vända på slantarna? Tja, det gäller ju att använda dem på det man bäst behöver. Men visst är det lyxigt att kvittera ut skatteåterbäringen varje månad! Jag har aldrig i hela mitt liv haft det så bra. Problemet är att det inte räcker till både underhåll på hus och trädgård och den nya Nikon D700 plus Zeiss Distagon som fångat mitt habegär. Vad gör man? Det är ett elände :-)

Jag började själv knega när jag var 17. Och har varit egen företagare i 25. Och sugit på ramarna åtskilliga gånger, om sanningen ska fram. Men nu är det ett gött liv!

Elliot är kalas!
Svar från kreatören   2010-03-16 00:48
D700 plus en Distagon 35:a kostar här i ditt gamla hemland ca 35 tusen och det snyter man inte ut ur näsan direkt!
För övrigt så lever jag också ett gott liv! Låga fasta kostnader för boendet och inga lån hjälper till...