Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Att gå på sparlåga och ett besök på Hornsgats(Puck)eln.

Vintern och den mörka årstiden har aldrig varit min grej. Helst skulle jag vilja gå i ide i november någongång och sedan vakna upp i april när värmen och ljuset börjar komma tillbaka.
Det var lättare att klara av vintern förr när man hade ett arbete att traska iväg till på dagarna. Nu sitter man mest i sin lilla kammare och häckar, arbetar lite med föregående säsongs bilder, läser lite böcker och kollar på lite DVD-filmer.
Man skulle naturligtvis kunna dra iväg söderut under vintern, till södra Frankrike, Sicilien eller Greklands övärd som är platser jag besökt och gillar. Men dubbel bosättning är lite marigt ekonomiskt just nu med den pension jag har. Men en vacker dag kanske Lottoraderna slår in och då...
Bilden ovan: "StillAlive" skulptur av Anna Hesselgren


För att pigga upp mig lite i stockholmsgrådasket tog jag tog en tur upp Hornsgats(Puck)eln och Ellens Bageri igår eftermiddag för att ta en fika och prata en stund med likasinnade. Fast om jag skall vara ärlig så lyssnade jag nog mest på de andra, men det kan vara väl så givande. Mycket Leica-snack även den här gången vilket är rätt farligt eftersom det skapar kraftigt habegär.Föredömligt kamerahandhavande vid långa exponeringstider av Monica, urklipp från bilden ovan.Micke kan ibland se lite trött ut när han inte får pilla på sin Leica M6:a eller något billigt traderafynd......men han piggnade snabbt till när han fick tag i en fin gammal Nokonmat att pilla lite på.
Jag fick också tillfälle att titta i en fin katalog med bilder av Rolf Winqvist från en minnesutställning 1970 (tror jag) på Liljevalchs. När jag var en så där 18-20 år brukade jag på vägen till jobbet gå förbi Ateljë Uggla på Kungsgatan där Winqvist arbetade.  
Han hade en liten utställning i entrégången där i gatuplanet där jag då och då brukade titta på hans bilder. Många av bilderna jag sett där fanns med i katalogen, det är märkligt det här med bra bilder dom liksom bränner sig fast i hjärnbarken på en.
Bengan hade också med sig ett exemplar av Södertälje Posten till mig där det i det fina reportaget om honom också fans på bild på mig tillsammans med Krister som också hade med sig en bild på mig som han hade tagit  vid en tidigare träff, sånt piggar upp och det tackar man för!

Det var allt!

/Bernt

PS. Sorry! Men det där med namn är jag urkass på att notera. 

Inlagt 2009-02-26 05:37 | Läst 7067 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag avundas dig som bor i "storstan". Var där torsdag fredag förra veckan och bara njöt av "ingen snö" och en massa folkmyller. En fröjd som omväxling för en norrlänning som bor i skogen och dessutom jobbar hemma. Ifs så skulle jag nog inte orka bo där i längden, det är eg ganska skönt med lugnet här i skogen. Hur som helst så längtar jag också till värmen.
Till nåt helt annat. Jag har börjat fatta mer och mer av att den där Laikan är mycket populär, blir nyfiken på vad det är eg. Är det någon superkamera som alla vill ha? Vad är det som är så speciellt med den?
/aw, som ser fram emot ännu en solig dag trots alla snö.
Svar från kreatören 2009-02-26 09:10
Idag är det mulet, plusgrader och slask här...
Glömde skriva att jag även avundas dig att träffa ditt fotogäng, men finns det inga kvinnor där?
Man kanske skulle söka upp den lokala fotoklubben för att få träffa lita likasinnade.
Svar från kreatören 2009-02-26 09:07
Mest "gubbar" tyvärr. Men vi har en tapper kvinna, Monica som syns på några av bilderna här.
Det där med besöka en fotoklubb är alltid en bra början. Det verkar också finnas en hel del fs-medlemmar i din stad, det är bara att börja foto-dejta...
När det gäller Leica finns det mycket att läsa om den i Bengan Björkboms blogg.
Det där med att gå i ide det har jag funderat på i flera vintrar nu! Skönt att höra det finns fler...

//Hasse
Svar från kreatören 2009-02-26 08:56
Det gäller att hålla drömmen vid liv Hans!
", men finns det inga kvinnor där?" :o)))
Jo, jag! *viftar med handen* :o)))
Herrskjorta med uppkavlade ärmar är tydligen ett bra kamouflage. :o)))

PS. Tack för en trevlig fikaträff. :o)
Filåt Monica att jag missade dig *skäms*
Jag brukar ju besöka denna blogg ganska ofta och hade nog tidigare bilder i minnet där mest är en massa karlar på dom där träffarna *tss*.
/aw :)
He he. Jag ser lite trött ut, men mest så suktar jag nog på den där Konica Hexaren som ligger där å bara ligger. Det va en kul sammankomst med nya ansikten
Trevlig träff som vanligt, även på nya stället;-) !
Och du utnyttjade ju din position vid bordet på ett bra sätt med fin ljusblandning!
Sen verkar det vara, som Anne-Lie säger, att en sån där Laika får fotograferna att tindra på nåt särskilt sätt! Måste kolla i skåpet hemma om det ligger nåt sånt kvarglömt där i nåt hörn...
Som sagt, tack för en trevlig fikaträff, det var inte sista gången!

Och Micke: Om du vill kan vi byta, M6 mot Hexar ;)
I dina drömmar Johan :)
Fin rapport från Ellens Bageri Bernt!
Och det va kul och mycket trevligt som vanligt!!

Några av oss gick ju vidare till Gert på Svenska Kort (Jag hade varit hos Gert innan fikat, och träffade Johan där) På Svenska Kort fick vi, Micke och jag, hjälpa Gert att sälja en Leica M2! Så nu finns det risk att det dyker upp ännu en Leica M-ägare på Ellens!
/Bengan
Svar från kreatören 2009-02-26 17:16
Mmmmmmmmm....
Jag funderar starkt på och kränga av lite kameror jag har liggande för att skaffa mig en M-kamera igen...
/Bernt