Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Dåligt ljus? Dålig fotograf?...men till slut en ganska hygglig bild!

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

Jag skrev i mitt förra inlägg att det kan vara lite dåligt ljus för fotografering på Ellens, men mest beror det kanske på vilken sida av bordet man hamnar på vid våra träffar (med eller motljussidan). Så här kan det se ut när man bränner av ett skott med kamerans automatik som man gör ibland. Här höll jag ut kameran med vänsterhanden riktade in den någotsånär och tryckte av. Kamerans automatik mätte naturligtvis ljuset i de ljusa partierna i bakrunden och ställde bilden därefter. Personerna hopplöst underexponerade. Vän av ordning kommer säkert att säga att man haft fel inställningar på kameran, och det är säkert rätt. Men ibland hinns det inte med bara.

 

 

 

I stället fick jag fixa till bilden i ACR:en med att dra rätt hårt i Fill Light – Recovery – Clarity och öka svärtan lite på slutet. Bruset ökade naturligtvis vid denna hårdhänta behandling. Det justerade jag sedan när jag öppnat bilden photoshoppen med Topaz Denoise i slut ändan gav jag den också ett svagt snäpp med Topaz Adjust eftersom den kändes lite platt.

Jag tycker att bilden blev ganska hygglig till slut. Sen är frågan om vad man skall kalla den här behandlingen, bildmanipulation, bildbearbetning eller bildjustering...

Deltagare på bilden var i alla fall Micke Borg , Ulf Fågelhammar (Mr Urbano ) och Nils Bergkvist (graal )

 

 

Dagens fotobok!

Man har ju sina favoriter, och det här är en inom sitt speciella område.

 


Richard Avedons ”Nothing Personal” från 1964 med text av James Baldwin.

 

 

 

Den amerikanske fotografen Richard Avedon (1923–2004) behöver kanske inte någon närmare presentation. Avedon var i mer än femtio år en av de största namnen inom mode och porträttfotografin. De flesta av hans porträtt kännetecknas ofta av en mycket stram grafisk form. Boken kan vara svår att få tag på men den brukar dyka upp då och då på auktioner.

 

 

 

Den namnlöse...

 

 

Som avslutning ännu en bild på farmor Vivianna med ”Lill-Jocke”, vi kallar honom så tillsvidare.eftersom vårt nya barnbarn ännu inte fått något officiellt namn. 

 

Hade gott därute!

/Bernt

 

 

 

Inlagt 2009-07-27 14:32 | Läst 7366 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Han börjar likna dina självporträtt. Döp honom till Bernt Jr =)
Svar från kreatören 2009-07-28 07:41
Nu har ju inte farmor och farfar så mycket att säga till om när det gäller namnet på vår nya familjemedlem. Vi väntar i stället med spänning på föräldrarnas beslut...