Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

En förmiddag på jobbet...

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

När min fru har förmiddagsskift på sitt jobb kliver hon upp vid halvfemtiden och ibland händer det att jag också vaknar då. Det gjorde jag i går morse. För att komma igång med den nya dagen började jag som vanligt med att brygga mina åtta koppar kaffe, fast det är för mig bara fyra koppar eftersom jag har en rätt stor kaffekopp. Sen blev det bli ca en och en halv timmas tidningsläsning under kaffedrickandet.  

Vid halvniotiden brände jag av några bilder på min gata och lite senare också några självporträtt. Sen blev det lite tevetittande en stund innan jag satte mig framför datorn och där jag plockade upp porträttsbilderna. Av de femtontal bilder jag tagit var det tre-fyra som höll måttet resten raderade direkt. Många av mina äldre självporträtt har jag tagit med min PowerShot G5:a, då var det lite mindre missar eftersom den har en vridbar display vilket gjorde att jag kunde se mig själv samtidigt som jag tog bilderna.


Den här bilden valde jag att arbeta vidare med. Här RAW-bilden direkt från kortet, bara omgjord till gråskala.


Och så här blev den efter labbandet (framkallningen) i ACR:en. En hel del pjattningar och efterbelysningar, men det är inget ovanligt när jag ”gör” mina bilder. Det blev väl ingen riktig höjdarbild för mina olika gallerier den här gången måste jag erkänna utan mera en utfyllnadsbild för bloggen.

 


Konstgräset i Vasaparken börjar synas igen och i förrgår såg jag några killar där som trixade lite med sin fotboll. Vårt fönster mot gatan är lite skitigt just nu efter vintern så LX3-bilden är lite disig den här gången.


One image a day keep the doctor's  away!

/Bernt

 

Inlagt 2010-03-26 10:20 | Läst 7113 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Roligt och intressant som alltid att ta del av ditt liv och dina tankar. Börjar gilla fönsterbilderna mer och mer.
/J
Ser ut som den elegant klädde herrn har en damväska? eller ser jag så fel?
Det här marscherande gänget ger mig lite Abbey Road-känsla. Fastän de inte går över ett övergångsställe.
Karlsson ser ju ut att må riktigt fint med arbetslust dessutom Det märks att ni bor längre söderut Än oss i Uppsala ni har ju vår/bert
Du kan med en liten billig sladd koppla din 50D till en dator, då ser du dig själv. Testa med en bärbar, riktigt praktiskt.
P.S. Sladden följer med kameran.
Åtta koppar kaffe! Orden tryter mig...

Vad är det för träkonstruktion i bildens nedre högra hörn?
De e ett hus till vänster på andra sidan gatan som jag inte gillar....
Har inte gillat det efter ett besök där 1945..
B)