Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

En liten semesterrapport plus fint besök vid fjällstugan.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Som jag skrev i mitt förra inlägg är jag tillbaka i stockholmssmeten igen efter fyra veckor i tystnaden och ensamhetens rike ”up north”. Helt ensam har jag naturligtvis inte varit eftersom min fru också varit med, men vi har inte haft besök av några andra av homo sapiens släktet på fyra veckor.


Vädret i norra Härjedalen denna sommar har varit ömsom vin och ömsom vatten, mest vatten och det då uppifrån. Dagstemperaturen har pendlat mellan 3 och 23 grader men mest legat runt 15-16. Så det har varit en hel del ”stugsittande” vilket betyder att jag läst några tusen sidor deckare, löst ett stort antal korsord, suttit på bron ett stort antal timmar och tokglott på landskapet.


Kortare promenader till våra olika bärställen har vi gjort då och då. Blåbären lyste totalt med sin frånvaro i år och hjortronen hade också haft en kämpig vår, mest små outvecklade kart.  Fast några fina mogna bär av ”norrlands guld” hittade vi också.


I sommar hade vi under de första fjorton dagarna fint besök vid vår fjällstuga, nämligen sex stycken rävvalpar. Dom dök för det mesta upp skymmningen och stannade varje gång runt en-två timmar, ganska busiga var dom med varandra ibland. Vi brukar normalt ha en del skogsmöss boende under huset men jag misstänker att rävvalparna under under försommaren smaskat på dom, vi kunde nämligen höra att rävvalparna stökade runt där under ibland sent på kvällarna.

 


Det är två år sen vi var uppe i vår fjällstuga i Ljungdalsfjällen sist men nere i byn var allting som vanligt. Vi var nere och bunkrade där två gånger under våra fyra veckor.


Det känns alltid lite vemodigt varje gång när det är dags att ställa in siktet mot Stockholm igen. Det går bara en buss om dagen från Ljungdalen och den går strax efter 06:00 och för att hinna med den är det uppstigning vid 04:00. Jag lovar att man vaknar snabbt när man vaskar av sig i bäcken när temperaturen ligger runt 4-5+ grader.


Lite gnäll också…


När vi kom ner till Östersund och järnvägsstationen på hemresan var det drygt fem timmar kvar innan tåget mot Stockholm skulle avgå och det visste vi om i förväg. Vi hade planerat att göra dessa timmar på stan för lite turistande och inköp. Sen vi var uppe sist har SJ lagt ut bagageförvaringen på ett privat företag som datoriserat det hela plus höjt priserna med si så där 300 procent. Nu var dessutom boxarna trasiga och hade varit det en hel vecka så vi blev tvungna att sitta på station och passa vår packning i fem timmar. Under dom här fem timmarna var det ca 40-50 missnöjda personer framme vid boxarna. När vi kontaktade stationspersonalen berättade dom att dom inte kunde göra någonting eftersom boxarna sköttes av ett företag i Stockholm??!!!


Nästan hemma. Uppsala station 3 augusti  kl.20:15.

 


Så nu är man hemma i Vasastan igen för nya urbana upplevelser, som tex fixa ny kyl o frys eftersom den vi har har ”mulat”, slut med nuturupplevelser för den här gången.

/Bernt

 

Inlagt 2010-08-07 10:57 | Läst 11450 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Välkommen hem Vasastadens Zeb Macahan. Döda kylskåp är som vilken annan levande varelse som helst. När dom dör så luktar dom hemskt. Hoppas det snart ordnas upp.
Härligt att komma bort från storstadslivet och alla människor för en stund. Väldigt fint besök ni fick och vad kul att de kom så nära inpå. Välkommen hem till vardagen! :-)
Fantastiska rävbilder =)
Verkligen charmiga rävbilder. Det härjedalska kandskapet har sin alldeles egna charm. Intimt snarare än storslaget, om jag ska våga mig på en beskrivning. Hmm... och rysligt mycket vatten; bäckar och myrar överallt. Konditionskrävande att vandra i. Hur hade ni det med myggen?