Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Finbesök i stan plus lite om en snuskgubbe.

Min skånevän Christer från Brödåkra har varit uppe i stan över helgen för ett familjebesök och i går strålade vi samman några timmar på lördagseftermiddagen för lite ”kulturdrogning”. Eftersom Christer inte tidigare varit på Fotografiska så drog vi dit. Många fina bilder fick vi se där.

Många av Robert Mapplethorpes fina porträtt och blomstilleben. En hel del fina modebilder av Peter Farago i hans ”Northern Women in Chanel” projekt. Den kinesiska fotografen Liu Bolin märkliga ”The Invisible Man” och Martin Bogrens poetiska och drömlika svartvita Lowlands-serie.

Efter Fotografiska gick vi över till Gamla stan och där slank in på ett hak där vi utan större svårigheter fick i oss några pilsner medans vi studerade folklivet plus en hel del prat om vad som hänt i våra liv sen vi sist sågs blev det också. En mycket trevlig eftermiddag/kväll och strax före 21 sa vi hej då till varandra vid T-centralen.Snuskgubbe!
När jag kom ner till T-banan för att ta ett tåg tillbaka hem till Vasastan igen tog jag bilden ovan och samtidigt som jag tog den hörde jag en röst bakom ryggen som sa:
-Det där var väl inte riktigt schysst!
När jag vände mig om stog där en clean ”livets ord” liknande man i 35-års åldern.
-Vad menar du frågade jag? Här finns det inget förbud mot fotografera.
-Du är kanske en liten snuskgubbe? Vräkte han ur sig då.
-Snälle vän svarade jag, nu får du ta det lite försiktigt.
Just då kom ett tåg inrullande på station.
-Jag skall minsann tala om för henne vad du håller på med sa han då och gick fram till kvinnan.
Sen hörde jag honom säga till henne samtigt som han pekade på mig:
- Snuskgubben där borta håller på och tar bilder på dig.
- Who cares! svarade hon samtidigt som dom båda gick på tåget.

Annars då…

På torpet går det frammåt i lagom takt. Storstugan är nu klar och den stora öppna spisen har fått sig en ny dress.Det gamla torrdasset är urrivet och ny fin mulltoa har i stället flyttat in.

/Bernt

Inlagt 2011-09-05 10:18 | Läst 7335 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag anar en inre storm hos den ordningsamma 35-åringen... ;)
Att ständigt kämpa mot sina inre spöken med en yttre riddarrustning.. ;)
Om man tittar på en kvinna, är det Ok?
Men inte att avbilda henne..!? ;)

Och varför går man klädd så där? För att INTE bli sedd!? ;) :) ;)
Det kanske vore bättre med litet heltäckande liksom! ;) :)
Spännande och mångfacetterad värld vi lever i! :)
/B
"Och varför går man klädd så där? För att INTE bli sedd!? ;) :) ;)
Det kanske vore bättre med litet heltäckande liksom! ;) :)
Spännande och mångfacetterad värld vi lever i! :)
/B"

Kvinnor vill inte bli betraktade som sexobjekt därför denna prostitueradeinspirerade klädstil.
Ja, vad ska man säga? Tjejen verkar ha tagit det på rätt sätt. Inte så konstigt förresten för hon verkar vara van att posera för bilden blev riktigt bra. 35-åringen berättade säkert stolt, vid hemkomsten, för lilla frugan att han räddat en ung dam från en påträngande snuskgubbe. Det skulle ha varit intressant att se damen promenera i de där skyskraporna :-).
Storstugan ser väldigt ljus och fräsch ut, speciellt den öppna spisen.
Vi som är lite äldre vi får inta ens titta! Ur led är tiden.
/john-Erik
Halten av ordningsmän är alltför stor i Stockholm =)
Den ordningssamme 35-årige mannen hade säkert spanat in kvinnan ifråga under ett par års tid och nu såg han sin chans att få kontakt med henne på din bekostnad... Men han hade nog inte räknat med hennes svar :)
//Chasid
Ja, det är tyvärr en konsekvens och förutfattad mening i samhället, tack vare de som missbrukar mediet i ont uppsåt. Samt olämplig spridning på internet. Jag förstår båda parter i situationen. Bra för din del att kvinnan inte brydde sig och tog illa upp. Man får vara beredd på konfrontation/konflikter, som fotograf. Och vara behärskad inom rimlig gräns. Du skötte dig bra.
Det är härligt, när gubbar på 60+ är yngre än gubbar på 30+. :) Att de sedan förstår vikten av Skåne, gör inte personligheten sämre. Sedan ser jag att du redigerar ert hem lika fint som dina bilder..... Inte illa!! Eller, är det Photoshop alltihop??? :)) /Peter
Snygga spiror.
Tack för alla kommentarer!
Klart är att kvinnan på bilden klätt sig för att väcka uppmärksamhet och det är inget fel i det. Hon kanske till och med uppskattade att jag tog bilden på henne men det kommer jag/vi aldrig att få reda på.
Jag kommer i alla fall även i framtiden (utan att skämmas) titta på de vackra kvinnor jag möter och troligen ta en bild då och då också.
Snusket satt nog mer i tankarna hos mannen som tyckte du var en snuskgubbe. Vad blev han egentligen upprörd över, kan man undra???