Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Första månaden 2014 avklarad.

.

Vad gör man så här i vintermörkret? Reflektera lite över vad som är viktigt och vad som känns bra i det skede av livet man befinner sig i just nu kanske. Det är också en bra tid att gå igenom saker man upplevt tidigare. Rensa och organisera lite i hjärnans långtidsminne kanske. Lite blandat idag alltså.

.

Skåne + Danmark

Springa på utställningar av olika slag har varit min grej hela mitt vuxna liv och speciellt då efter det att jag blev pensionär. Under ett flertal år har jag besökt min kamrat Christer i Skåne och då bla kunnat se vår och höst utställningar på det fina museet Lousiana i Danmark. Här några stora utställningar jag sett där: Picasso, David Hockney, Jacob Holdt, Max Ernst, Rickard Avedon, Lucian Freud, Cindy Scherman, Cézanne och Giacometti.

.

.

Bilderna här är från fotografen Rickard Avedon´s stora retrospektiva utställning hösten 2007. Richard Avedon gick bort 2004, från 1945 arbetade Richard A som modefotograf för Harper's Bazaar och från 1966 för Vouge. 1991 tilldelades han Hasselbladpriset för sitt bidrag inom modefotografin och blev benämnd som en av de främsta samtida porträttörerna. En av de bästa retrospektiva fotoutställningar jag sett de senaste 10 åren. Dom visade då över 230 av Avedons bilder både kända och okända i storlekar från 5x9 meter till 15x20 cm.

.

.

Som på många museer är det fotoförbud även på Lousiana och jag har flera gånger blivit påmind om detta av vakterna men i de flesta fall har jag lyckats få med mig lite bilder från mina olika besök.

.

Mera Skåne.

,

1960 när jag var arton år var jag på mopedsemester i Skåne åkte runt lite överallt och bodde billigt på olika STF-vandrarhem. Ibland var det i fina skånehus som i Haväng och ibland var det tältsängar i gymnastiksalar som på Ven. Moppen jag åkte med var en Victoria Vicky, lagom trimmad som jag snurrade runt med i Skåne i fjorton dagar. Bilden från på kustvägen mellan Ystad och Abbekås.

.

Bonusbild.

.

Det var en ryss en tysk och en japan som möttes och...här tillsammans med Thomas och Bengan på Ellens våren 2009.

.

Hade gott därute!

/Bernt

Inlagt 2014-01-30 11:51 | Läst 8611 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Victoria, Puch, Zundapp, Ruch......minnen väcks;)
Gillar kustbilden från din moppesemester.

/Stephan
Svar från kreatören 2014-01-31 01:09
Jo Ruchen kommer man ihåg...det var liksom drömmen det! Jag hade en kompis (rik) som hade en, trimmad så klart och gjorde minst 60 ryck. Vi brukade kolla in i Rushverkstan som låg på Klara Norra Kyrkogata här i stan och bredvid låg också en porrbiograf där vi brukade smita in och titta på solbadande kvinnor...
Avedon-utställningen såg jag också. Det var innan det fanns en chans att se lika stora utställningar i Stockholm. Fantastisk utställning av hans långa produktion.
Svar från kreatören 2014-01-31 01:13
Jag kommer speciellt ihåg kontakterna med noteringar på hans tidiga storformatbilder från Paris och de stora bilderna på hans Western projekt. Fin katalog också.
Fina bilder, Bernt. Jag gillar framförallt den översta, den har en riktigt skön stämning som för tankarna till Anders Petersens senare bilder. Snyggt!
Svar från kreatören 2014-01-31 15:07
Tack Johan! Alla bilder i min blogg är inga höjdare, många är bara registreringsbilder för att illustrera texten. Så är det...