Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Framåt, framåt. Låt minnena bestämma vägen...2

Jag fortsätter min vandring längs minnenas grusväg. Källarfynd! Vi har haft gårdsstädning och gjorde en storröjning i källaren i helgen och jag hittade såklart en hel del bitar som jag inte sett på en massa år. Tur att man har en fru som fungerar som arbetsledare så att man inte fastnar i alla minnen. Bland annat hittade jag i alla fall ett antal affischer som jag gjorde för Teenage Fair (Tonårsmässan) på St Eriksmässan i Storängsbotten revolutionsåret 1968. Det blev ett hiskligt liv om mässan som skulle arrangeras i november i Stockholm. Aktionsgrupper som Alternativ jul, Jul nu och Stoppa tonårsmässan lyckades genomföra så stora och uppmärksammade aktioner och demonstrationer emot mässan att de häftiga protesterna resulterade i att mässan fick stängas i förtid.

Jag fotograferade och bearbetade bilden för screentryck av mässaffischen men fungerade samtidigt lite som ”mullvad” genom att jag lyckades fixa ett stort antal inträdesbiljetter till aktionsgruppen vilket gjorde att dom kunde komma in på mässområdet och där genomföra olika demonstrationer. Så kan livet vara vara ibland...

Stridsgeneralen...?

Avfotograferad kopia på en av medlemmarna i  aktionsgruppen Stoppa Tonårsmässan.

.


Ett annat nyfynd vid källarröjningen var den här tändstickstavlan som farsan gjorde när han i mitten på 40-talet låg på sanatoriesjukhuset Uttran som då fanns en bit utanför Stockholm. Han låg där ett antal år för att försöka få ordning på sina lungor men riktigt bra blev det aldrig. Han fortsatte att jobba som bergsprängare och var bland annat med om att bygga T-banan till Ropsten. Senare i livet startade han en  byggfirma i Danderyd/Djursholm som mest höll på med villaservice. Jag arbetade med honom rätt mycket när jag gick på Fotoskolan senare häften av 60-talet för att få in lite extra slantar. Han dog sedan alldeles för tidigt bara 56 år gammal.

.

Lite med fotoanknytning så här på slutet. Jag har skaffat en 21 mm till min Mark II:a och något originalobjektiv kan aldrig komma ifråga när man lever på "efterlön" som jag gör. Det blev ett helt manuellt objektiv, ett Leitz Super Angulon-R som med AF-adapter passar fint till Canonen. Någon som har ett motljusskydd för 21:an till övers?

Inte bara vi utan även grannarna har gjort lite källarröjning!

.

Bonus!

Fotografen Ken Heyman berättar om när han fotograferade Andy Warhol.


Hade gott! /Bernt

Inlagt 2014-04-08 16:09 | Läst 2615 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Intressant grusvägsberättelse!
/Bengan

Ps. Jag har också en bra hjälp med att inte fastna i gamla minnen!
Så att vissa saker går framåt! ;)