Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Från gårdagens promenad plus lite annat...

Som jag skrev om i en tidigare blogg så började jag för ett tag sedan att promenera några timmar varje dag för att få upp flåset lite inför fjällresan. Igår fuskade jag lite och tog T-banan upp till Medborgarplatsen där jag skulle handla en del av årets outfit.
Jag köper inte mycket kläder, jag har i princip haft samma "uniform" sen 70-talet och köper nytt bara när det är tvunget och det brukar bli en gång om året.
Årets outfit:
1 par jeans ( 299.00 kr)
2 skjortor  (140.00 kr, hittade 2 nästan nya i flanelliknande tyg på Myrorna)
3 T-shirts ( 200.00 kr)
Kalsonger och strumpor brukar jag få i julklapp och när jag fyller år av min kvinna.



När jag var klar med mina inköp gick jag Götgatan ner till Slussen sen genom Gamla stan fram till Kulturhuset där jag smet in och tittade på Lennart Nilssons utställning med Stockholmsbilder. Jag är ju så gammal så jag kommer ihåg många av hans fina reportagebilder i tidningen Se. Många av utställningsbilderna var av lite äldre årgång, från 40 och 50-talet men det fanns också några från 60-talet som jag kände igen.
Utställningen pågår till den 7 september.

I idag öppnar en till fotoutställning på Kulturhuset.
Gunnar Smoliansky : En bild i taget
Under nästan 60 år fotografen Gunnar Smoliansky vandrat på Stockholms gator med sin kamera, har också av någon kallats den svenska fotografins mästare i små valörer.
Utställningen pågår till den 14 september.

 

Efter Kulturhusbesöket gick jag över Hötorget och sedan Drottningatan upp till Vasastan, hela turen tog ca tre timmar.

 

 

3 dagar kvar...

Bråda dagar nu inför avresan till Härjedalen, men allt flyter på fint
Igår talade jag med Gudrun på ICA i Ljungdalen och bad henne hålla öppet en timma efter stängning så att vi kan handla mat (för 10 dagar) när vi kommer upp med bussen från Östersund på tisdag kväll vid 18-tiden. Och det var som vanligt inga problem med det. Förr så gick det två bussar om dagen till Ljungdalen och då brukade vi komma fram mitt på dagen, efter det att dom dragit in den ena turen har hon alltid ställt upp.
Jag har också beställ en körning av Siv och Anders på Taxi Ljungdalen upp till Viksjövallen. Därifrån får vi sedan kånka fram all packning och mat allt till stugan.

 

 

Fortsättning följer...
Bernt



 

Inlagt 2008-06-13 05:04 | Läst 7914 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Bernt!Lycka till, ha en skön sommar i härjedalen med din vän.
mvh Rolf