Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Från London via Dublin till Galway och sen nu från Dalagatan, 51 år senare.

Det blir en hel del rotande och rensade bland filer och bilder när lådor och hårddiskar börjar bli fulla. När jag för en massa år sedan gick jag igenom en del gamla dialådor och hittade bla dessa bilder som är från en resa jag och en kamrat gjorde till England och Irland sommaren 1964. Vi liftade från London upp till Liverpool där vi sedan tog en färja över till Dublin och därifrån var det meningen att vi skulle lifta vidare över Irland till Atlantkusten och Galway. Men det visade sig att portieren på det lilla hotell vi tog in på i Dublin talade lite svenska. Han hade arbetat i på ett hotell i Malmö tidigare och han kom ursprungligen också från Galway och skulle dessutom åka över dit och hälsa på sina föräldrar om ett par dagar. Så då fick vi hänga på...bra va!
Då (2007) skannade jag in de ganska blekta glasmonterade Hasselbladsdiorna från resan lågupplöst på min då mycket enkla flatbäddare. Dom hade genom åren fått ett häftigt rödstick men det gick att fixa till ganska hyggligt.
Tänk att man på den tiden (1964) släpade omkring på sin bladare med 40, 80, 150 mm gluggar + en SWC. Men man var ung och stark då...

.

Åsså en bonusbilder!

Min gamla fina LX3 kamera har ledsnat nu efter det att vi har haft många fina år tillsammans. Jag gillade 24 mm optiken plus den lilla sensorn, perfekt som dagbokskamera. Jag köpte i våras till ett bra pris en lite över åtta månader gammal Richo GR som är en mycket bra kamera, som också går ner i fickan och passar ihop bra med min nya lite större Fuji X100T.

Så är det!

/Bernt

Inlagt 2015-10-19 16:21 | Läst 4144 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tur att du gjorde det ändå Bernt. Fina bilder. Klaga inte. 1964 bar jag omkring på min kontrabas, och det gör jag fortfarande.
/ Bengt
Gun-Inger Arvidsson 2015-10-19 23:05
Tur du bär den ännu
som du vet är det ett av mina favvis instrument.
Gun-Inger
Hej,
Jisses vilka bilder från Irland. Gubben bakom grinden borde hänga på IMMA i Dublin.
Ha det bra
Bob
Som sagt härliga bilder Bernt, du har helt klart öga (som du vet att jag tycker).
Man får tänka som jag brukade säga till Sally: "Du går precis lika fort som när du var ung, det tar bara lite längre tid." ;)
-affe
Svar från kreatören 2015-10-20 16:13
"Du går precis lika fort som när du var ung, det tar bara lite längre tid."....så är det med mycke nu för tiden för mig!
Sitter du på muggen när du fotar!? :)
Å bra bilder från forntiden
och trevligt skrivet som vanligt!
/Bengan
Svar från kreatören 2015-10-20 16:12
"Sitter du på muggen när du fotar"...för det mesta är jag klar avloppet när jag tar mina bilder! /Bernt
Mer från Dublin önskar jag
en av mina härliga ställen där jag
har så mång fotokompisar
genom Fotografiska i Malmö.
Det var annorlunda härliga bilder även
de svartvita.
Gun-Inger
Svar från kreatören 2015-10-20 16:08
Hej Gun-Inger! Jag har skrivet om det flera gånger i min blogg och på andra ställen vid olika tillfällen. !969 förlorade jag genom olyckliga omständigheter alla mina negativ och och mitt bildarkiv inkl dior. Har tråkigt nog kvar endast några få saker. Men jag har som tur fortfarande kvar mina minnen och får i det här fallet leva på dom. /Bernt
Fina kvadrater och selfies, Bernt!