Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Grön Jul?

Det verkar bli en grön jul...ja här i Stockholm alltså. Nu är jag ju ingen vintermänniska direkt så mig spelar det ingen roll om det inte blir någon snö här i stan. Den ställer ändå mest till problem här i trafiken och i kommunikationerna, och det brukar ändå mest bli slaskigt och isigt och jobbigt att ta sig fram på gatorna.Däremot har jag ingenting emot att en gnistrande vårvinterdag sitta och pimpla på en is i Härjedalsfjällen.


Vår nya gasspis har kommit
Tidigare i höst berättade jag att vi beställt en ny gasspis . Idag var det leverans och installation. Killarna från Stockholm Gas arbetade snabbt och effektivt, efter ca tjugo minuter var allt fixat och klart.


Våran gamla Ankarsrummare från femtiotalet.


Först måste man naturligtvis koppla ur gasen bakom spisen.


Förvånansvärt lite skräp efter femtio år.


Sen montering av en ny modernare inkoppling med gummislang.


Nya spisen på plats med sina fem brännare och roterande grill med termostat i ugnen.

Lika snabbt som montören gjorde sitt arbete lika snabbt blev jag av med 10 220 kr...men gissa att min fru är glad!


Fotoauktion på Christie´s i New YorkI morgon börjar en stor fotoauktion på Christie´s i New York. Massor av fina klassiska bilder under temat Icons of Glamour & Style. Till exempel en av Helmut Newtons mest kända bildsviter "Naked and Dressed. och utropet på dessa är USD 400,000 – 600,000.
Bara så att ni vet...Vad annars...Det var en fin fullmåne över Vasaparken i morse kl. 07.15.

 

Klick, klick!

Inlagt 2008-12-15 16:25 | Läst 6853 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tack för tipset om bildauktionen! Kan vara bra att veta om man har lite pengar över skramlandes i fickorna! ;o))) Fin fullmåne och fin ny spis också och det är ju en mycket viktig investering detta att frun i huset är glad och nöjd också. :o)
Svar från kreatören 2008-12-15 17:22
...nu ligger man på kraftigt plus ett tag!
Har ni verkligen inte kunnat rulla fram spisen på 50 år?

Det som är synd med just den bilden av Newton är att flickan i bakgrunden står på fel fot, illa illa ;)

Gammle Spoc från StarTrek, Leonard Nimoy, har gjort "samma" bild med stora modeller, riktigt stora och dom har fötterna rätt!
/Peter
Svar från kreatören 2008-12-15 17:20
Vi har bara bott i vår lägenhet i tretton år. Men jag vet att den sista stora renoveringen gjordes på femtiotalet någongång...

Jag googlade mig fram till Nimoys härligt stora modeller. Många andra fina bilder på hans sidor också.
Vilken läcker spis å då pratar jag inte om den nya, den var fin den med, men jag gillar nog den gammla i stilen bättre :)
En sån där spis är det mest ultimata man kan ha i köket. Ge mig en sån och jag ska bli mästerkock. Även om jag idag är bäst på att koka thevatten.
Är det en bamsepulka du har på skotern? Är en kamrat hemma som bygger dom! För övrigt finns det rikligt med snö i jämtland och nu har vi haft lite plusgrader så det sjunkit ihop å förhoppningsvis kommer tomten på skoter i år!

Hadé! Mvh Adde