Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Hoppas ni mår bra?

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Jag har mått lite taskigt ett par dagar igen och kan inte riktigt komma på vad det är som fattas mig. För lite solljus kanske? Vitaminbrist? Vintern?

 


 

Fast idag trots mitt tungsinne tog jag mig ner till Gun Gallery för att titta på Irving Penn utställningen där. Bättre uppiggande medicin kunde man knappast få. På utställningen visades många av Irving Penns mest kända platinabilder från femtiotalet och frammåt. Jag har flera böcker om Penn och de flesta med utmärkt tryck där jag sett de flesta bilderna tidigare men att få se originalkopior av denne ikon inom fotografikonsten kändes som sagt mycket uppfriskande i grådasket.

 

 

 


 

Bra inressant  läsning om Irving Penn finns här!


Gun Gallery.

 

 

Annars då…

 


 

Vår skidåkande kamrat från söders höjder hetsar oss Leicaägare lite igen i sin blogg. Han kallar oss ”Leicarunkare” den spjuvern och det får han naturligtvis göra. Men jag har inte sex med min Leicakamera (inte ännu i alla fall) även fast det är en svindlande tanke så här på ålderns höst. Brudarna springer ju inte efter en längre precis…

 

Nu längtar jag efter ljuset och värmen! (under tiden håller jag min tyska plåtbit varm).

/Bernt

 

 

Inlagt 2010-01-25 00:08 | Läst 7308 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Med all respekt tycker jag att den skidåkande söderkisen är lite smaklös. Men det är hans val.

En fin fotoutställning som terapi verkar alla tiders. Vi får önska dig långvarig effekt!

Själv rådde jag bot på vintertristessen denna envist regniga söndag genom att gå på en strålande matinékonsert på vårt kulturhus Arspring. Det är förunderligt att detta lilla ösamhälle kan locka hit musiker av internationell klass. Inte bara någon gång per år, utan praktiskt taget varenda månad. Enda problemet är att biljettpriserna är kännbara för en pensionär (160 bagare denna gång), så jag får ransonera besöken och välja ut det bästa.
Söderkisen är nog bara lite avis :-)

Om ekonomin tillåtit det så hade jag själv kunna tänkt mig en Leica så småningom. Men inte än. Först på tur så står en fullformatare på önskelistan. Just nu så ser spargrisen sorgsen ut ...

Vi längtar nog efter värmen allihop. Vi får bita ihop och stå ut. Den lär komma, lika säkert som ett brev (räkning) på posten.
Vilken utmärkt placering av en Leica där bör den stå och påminna om vilken svindlande utveckling som har skett/bert
Hehe, klart att leican ska stå på piedestal! ;)
Den där skidskoleeleven i Åre, han e bara avundsjuk för att han inte har någon M Leica,
så yttrar sig ofta kommentarer från gruppen Leica-lösa! ;) :)

Å simma lugnt, ljuset och värmen närmar sig!
Jag vet, varit med förr! ;) :)
Kul att se lite bilder från Penn-utställningen.
Jag tror att du känner dig lite hängig för att det var för länge sedan du var i Skåne!! Det kan ha den effekten... ;-)
Och Bernt, lova mig en sak, använd bara din M-askin till foto!!! Dvs, inget vaselin på linsen. Även om en del fotografer använt det i vissa sammanhang :-)

Stay cool, värmen kommer!! /Peter-L
Jo tack jag mår bra men det är värre med min lille tallevante han har fått vattenkoppor och är riktigt ömklig, men tyvärr så kan jag inte krama om och trösta honom för kopporna både kliar och gör ont...

Den stora fördelen med Eket är närheten till gallerier som visar bra foto- och konstutställningar, det är vi inte riktigt bortskämda med här nere i Huskvarna och när det väl händer något intressant så är morgontidningen vänlig nog att inte skriva om det...
//Chasid
Bengt Björkbom, visst måhända kommentarer därifrån kommer på det viset men inte undra på med deras priser..
Penn skall jag se på fredag i goda vänners lag
Lite uppmuntran efter tristare övning på förmiddagen.
Jag har inte Lecan på piedestal. Trevlig tingest, men tar tid att vänja sig vid.
Fortsätter öva....
Jaha, jag ser att de kära kamraterna häcklar mig, och det beror väl på att jag är den ende som sålt en M6 med 35 mm för fem tusen för att köpa en kompaktdigital. Inget fel på en Leica, men jag är inte ett dugg avundsjuk, bara trött i kroppen efter en månads skidåkning. I alla fall, den 27 februari kan Ni komma till Stadsmuseum och gissa vilka bilder som är tagna med Leica, Nikon eller Canon kompakt. Ni kommer inte att kunna se skillnaden .. i alla fall,,,fint att höras.
m
Svar från kreatören 2010-01-27 14:54
Professor Berg,
Både du och jag fick lite fart på fs bloggarna med våra inlägg och det var rätt kul tycker jag att vi lyckades röra om lite i fotogrytan.
Någon har sagt att den bästa kameran är den som man har med sig, och i mitt fall är det numera LX3:an och det kommer antagligen att bli så ett bra tag framöver också. Den är fortfarande en av de bästa i sin klass med sin lilla sensor.
Leicabitarna som jag skaffat den senaste tiden har jag nog mest köpt av nostalgiska skäl, självklart kommer jag också att använda den då och då. Att hålla en Leica i handen igen efter femton år känns faktiskt ganska maffigt och lite pinne får man också när man vet att just min kamera har mäster Lennart Nilsson ägt och arbetat med före mig.
Sen har du självklart rätt i att vilken kamera man arbetar med är rätt oinressant. Jag tror också att du har rätt i att det inte kommer att synas på dina bilder.
Skall försöka pricka in den 27 februari!
/carlzon