Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Ibland går jag ut på stadens gator som en vanlig människa.

.

Nytt i bokhögen!

”GRÖNALUNDSAFFISCHERNA!” Under 1970-, 80- och 90-talet var det konstnären/illustratören Nils Sture Jansson som satte färg på Grönalund artisternas nunor. De karaktäristiska bilderna var lätta att känna igen och så populära att många rev ned dem från stolpar och plank för att hänga på väggen hemma.

 Idag är det samlarobjekt, men för dem som inte får tag på en äkta Nils Sture Jansson har författarna Jonas Jansson och Andreas Theve samlat 200 av hans mest minnesvärda affischer i boken. Bland de utvalda finns the Searchers, Sweet, Zarah Leander, Uriah Heep, Alice Cooper, Little Richard, ABBA, Sven-Bertil Taube, Harpo, Kiss, Manfred Mann, Cornelis Vreeswijk, Anita Lindblom, The Boppers, Lena Philipsson och the Beach Boys. Mer info HÄR!

.

Annars då…

Då och då slinker jag in hos Myrorna här i Vasastan. Mest när jag letar efter en ram till någon presentbild som jag skall ge bort. Häromdagen hittade jag en ram med ovanstående bild för 35 spänn och den kunde jag ju inte låta bli att köpa. Fotografen okänd men bilden är tagen i San Diego CA i oktober 2003.

.

Jag har under en vecka haft besvär med lätt hudavlossning runt ögonen. Det har kliat som fan och huden har kännts som grovt sandpappar och när man kliat så har det blivit som ett lättare snöfall. Men nu verkar det som om det äntligen är över och livet känns därmed lite lättare...

/Bernt

.

 

Inlagt 2012-09-24 14:16 | Läst 14078 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ett härligt självporträtt!
- hawk
Tack Håkan,
Det har ju blivit ett antal självporträtt de senaste 10 åren och jag misstänker att det kommer några till framöver...
Släkt med fantomen, då?
Svar från kreatören 2012-09-24 16:57
Självklart! Det finns nätter då Fantomen lämnar djungeln och går ut på stadens gator som en vanlig man!
Fast jag gör det på dagtid.
Kul att se att du också kör en Fantomen då och då.
Jo dom där affischerna har nog en förmåga att fastna i huvudet, kände igen stilen direkt även fast jag inte kan minnas att jag haft någon direkt koppling till dem själv.
-affe
Sluta å dricka mjölk då du e på sta'n!
Mjölk sabbar huden under ögonen! ;)
B)
Håller med Bengt, sluta med mjölk.... Inte konstigt att huden blir torr, vit och trillar av.
Öl, är inte så skumt som man kan tro.....

Och din Kiss bild, läckert! Kunde lika gärna va tagen på Sparta i Lund..... :) Den skulle jag spara om det är en fotokopia....

Allt gott! //Peter