CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Tårtan var fin trots dagens sommarvärme.

Så var jag uppe på söder igen och träffade fotofikagänget på Tårtan, och det var trevligt som vanligt. Den här gången var det ju lite speciellt eftersom jag skulle lämna "Tårtan" T-shirten till dom som beställt. Dagen till ära hade åldringen som jag skaffat Swisch på mobilen och det funkade fint utan problem för dom som betalade så bla då för Lessebobon Nils Bergkvists dotter som var där och hämtade en tröja.

Annars var det mesta sig likt vilket betyder lite snack om hur man mådde och lite olika krämpor i början medans "fikagubbarna" droppade in en efter en. Sen dryftades aktuella samhällsproblem och lite om bild och kameror naturligtvis. Ingen större skillnad mot tidigare träffar alltså.

Jag gick från Hornsgatan hem till Vasastan trots för mig lite besvärliga sommarvärmen. På vägen slank jag in på Rajalas Foto för att köpa en ny kamerarem. När jag skulle betala sa försäljaren att han kände till mitt namn och att han gillade mina svartvita lite grafiska bilder plus att han tyckte att mina självporträtt var riktigt "coola". Sånt känns fint för en "gammal" bildman att höra.

 

I dag har det gått 1227 dagar sen jag tog min förhoppningsvis sista John Silver, utan filter såklart! Men suget finns kvar fortfarande, man blir nog antagligen en rökfri "cigolist" resten av livet.  Foto: Christer Smedberg

Trevlig Helg!

/Bernt

Postat 2016-05-05 11:17 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Sköna maj, välkommen till vår bygd igen!

Naturligtvis var jag som många andra ute och gick i det fina vårvädret igår 1:a maj, nästan tre timmar blev det. Låter kanske mycket för en del men jag traskar runt i ganska sakta fart numera, min hustru säger att hon går ca två-tre gånger fortare när hon går själv. Mycket av mitt sakta mak är för att jag måste ta en paus då och då beroende på kolen jag fått efter över 50 års rökning.

Det var knökfullt med folk på stan runt city för att inte snack om Kungsan dit det var folkvandring tack vare körsbärsträdens blomning och selfifotograferingen nådde oanade höjder. Vi tog en runda runt strandkanterna på Skeppsholmen för att slippa den värsta trängseln.

På hemvägen mötte vi Vänsterns 1:a majtåg som verkade oändligt långt, man kände sig lite exalterad av all musik och alla slagord där jag höll med om det mesta. Vi gjorde en snabb vända hos Classe på Drottninggatan innan drog hem till Vasastan igen.

Visst gör det ont när knoppar brister. Naturen exploderar just nu i värmen och det starka vårljuset, men det är tvärtom i min storstadskoja med ljuset. I den är det ljusare på vintern och blir mörkare längre fram när bladen på träden tvärs över gatan slår ut I full kraft.


Hittar i min stora skräpfilslåda en bild med Stephan A och Monica H tagen på Tårtan i september 2009 vid kvart i fyra tiden. Kameran som Stephan håller upp var den då relativt nya Olympus Pen E-P1 som kom i juni 2009. Sen gick det bara några månader efter det att bilden togs så kom Olympus EP2 kamera med Micro Four Thirds (MFT) systemet. Det var snabbt mellan kameramodeller redan då.


/BerntPostat 2016-05-02 17:57 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Viktig information från Carlzon!

Fotofika vänner! Nu är dom här och överlämnande sker på onsdag vid 15-tiden på Tårtan.

Vänligen

Bernt

Postat 2016-04-30 14:30 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

På söder lyser alltid solen röd...

I går var det då dax igen för en liten tur upp till söder och träffa fikagänget på Tårtan. Som vanligt när lite lagom äldre män träffas så blir det först lite snack om våra krämpor men det gick ganska snabbt över till hackande på väntetider på akutmottagningar och märkligt fungerande landsting.

Därefter blev det en hel del prat om olika kameramodeller 0ch deras för och nackdelar och att mobilerna med sina allt bättre kameror kommer att ta död på kompaktmarknaden.

.

Men lite om bild blev det såklart också och jag hade med mig två böcker av fotografen Ken Schles, Night Walk och Invisible City. Som båda föll i god jord hos gatufotograferna.

Finns massor om fotografen på nätet bilder hittar ni HÄR!

.

Toabild på tysklandsfärjan den sjätte augusti 2009.

/Bernt

Postat 2016-04-21 14:52 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Man upphör aldrig att förvånas!

Det blir rätt många timmar framför skärmen varje dag när man är en 70+ människa. Man fladdrar runt världen på alla möjliga sidor och kollar sånt som faller en på läppen. Speciellt då kanske foto men mycket annat också som konst, design, hantverk av olika slag m.m...
Då och då kollar jag in på Aktionsverkets online sida här hemma för att kanske hitta något intressant. Idag hittade jag den här gamla postern gjord av mig runt 1969-70 någongång, och det var ju hemskt trevligt, såldes för 2600 kr. Men att det skulle vara Janis Joplin som jag avbildat stämmer inte riktigt. Istället är det en delförstoring jag gjorde i flera steg av en bild på en elev på Beckmans reklamskolas modelinje som jag fotograferade inför deras slutredovisning 1968. Men som sagt...den nya ägaren är säkert nöjd ändå! För ett antal år sedan hittade jag också den här postern på en sida som då sålde den för €150, det går frammåt!

Det är tjejen till höger jag gjorde bilden ovan av men inte just den här bildrutan.

.

Bonusbilder!

ÄNTLIGEN! Snart börjar livet på landet...

/Bernt

Postat 2016-04-20 13:53 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 151 Nästa