Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lite fredagssnack...

 

Igår så skrev jag lite om att jag hittat ovanstående verk av mig från slutet av 60-talet till salu på en site. Jag har själv inget exemplar kvar av just den här postern och inte något grundmaterial heller. Jag räknade just ut hur många gånger jag flyttat sen jag gjorde bilden och kom fram till att jag sedan dess bott på nio olika ställen, och varje gång jag har flyttat så har jag rensat och slängt en hel del.
I slutet på 60-talet och några år in på 70-talet levde jag till stor del på att göra posters. Ibland tryckte jag upp dom själv och sålde dom vidare till olika grossister, i några fall fick jag också beställningar och levererade original. Så var det med den här bilden.
Eftersom jag fortfarande tycker att den är ganska ok (för sin tid) och gärna skulle vilja ha den i min portfolio och inte har lust att betala € 150 som priset var för den på siten. Hur gör man då?

Vektorisering är det magiska ordet.
Två vägar att gå där, antingen rita om hela bilden i Illustrator för hand eller köra den i ett vektoriseringsprogram. Bästa resultat får man naturligtvis om man ritar om bilden när man har så här dåligt utgångsmaterial, vilket jag skulle ha gjort om det varit ett vasst jobb. Nu valde jag i stället att göra bilden med ett vektoriseringsprogram.



Jag tog den lilla lågupplösta bilden från siten, justerade färgerna, kontrasten och skärpan.
Sedan gjorde jag en online vektorisering på http://vectormagic.stanford.edu/ , man får göra några gratis där. Resultatet blev förvånansvärt bra och det var klart på ett par minuter.
Sen var det bara att öppna den nersparda eps-filen i Illustrator och finjustera och färgsätta.
Det finns också ett utmärkt vektor/vektoriseringsprogram som heter Inkscape som är helt gratis att ladda ner.
Här kommer mitt resultat!




Trevlig helg!
Bernt

Inlagt 2008-08-29 19:38 | Läst 11877 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Wow - Hints from the master. Great. Thank you.
Verkligen lyckad operation. Patienten överlevde - och blev snyggare! =)