Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport från Brödåkra hösten 2008 (14)

I onsdags tog vi en tur över sundet. Tåg från Tågarp till Malmö och sedan vidare över Öresundsbron till Köpenhamn.
Vårt mål var Statens Museum for Kunst som vi missade förra gången vi var där.

Där pågick flera separatutställningar och den största var en som hette Reality Check. Åttio procent var videoinstallationer vilket inte är min grej direkt. När man sett tio stycken där folk oftast berättar om sin livssituation eller sin kreativa frustration på dukar i 200 x 300 cm och där dom flesta verkar springa fram genom livet i full speed och därför inte hinner njuta av det...då blir det liksom bara för mycket.

 Samlingarna däremot var fint att se, konst från 1400-talet till dags dato. Mycket Danskt naturligtvis (bla Skagen gruppen) men också en hel del internationellt allt från Matisse till Warhol. Deras stora samlingen av skulpturer var också imponerande.
Hemresan gick över Helsingör - Helsingborg och sedan Pågatåget till Tågarp.

 

I torsdags gjorde jag en heldag i Helsingborg i det fina höstvädret.

Fyllde på kassan lite plus fixade biljetter för hemresan på söndag. Besökte som vanligt Dunkers Kulturhus, såg några små fina utställningar.

Ett bokslut. En fantastisk utställning med Yngve Rådströms målningar. Under en tio-års-period har han arbetat med en serie målningar som i princip är i samma format, material och komposition. Det har blivit strax över 70 målningar. Vardagssituationer som vi alla känner igen oss i samsas med andra sociala kontakter som vi ofta vill undvika. Starka bilder!
Pågår till den 19 oktober.

Fotografen Emma Blomberg visade lite bilder från sitt projekt "Kallis" vid Dunkers bibliotek. Hon har under fyra år arbetat på Norra Kallbadhuset i Helsingborg och dokumenterat det såväl exteriört som interiört fokus också på gemenskapen bland alla besökare.
Pågår till den 19 oktober.

Tillbringade också en bra stund i Dunkers bibliotek. Satt sedan i den varma höstsolen i innerhamnen ett par timmar och läste, ett par pilsner på Hamnkrogen blev det också innan Christer plockade upp mig efter jobbet.

Min Brödåkraresa börjar nu lida mot sitt slut. I morgon strax före klockan ett bär det av mot Stockholm igen.

Man får önska alla en trevlig lördagskväll!

Bernt

Inlagt 2008-09-27 18:11 | Läst 8415 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?