CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Blandat Söndagsgodis...

I förrgår monterade jag ner min gamla Macintosh Quadra 840AV station i mitt arbetsrum och igår plockade jag också ur båda hårddiskarna inför skrotningen. Jag hade också en Jaz drive kopplad till gamla Quadran där jag tidigare kopierat över allt som var av intresse att spara på ett antal skivor.
Som tur är har jag kvar ett Scusi-kort i min nuvarande Mac där jag nu kunde koppla på Jazzen och leta reda på de saker jag visar nedan, så här kommer lite blandat söndagsgodis som låg på Jaz-skivorna:

 Painter illustration av min dotter från 1992. Jag blev också det året intervjuvad i tidningen CAP&D och presenterades över fyra sidor.



Jag tittade just igenom det gamla numret av CAP&D och hittade en annons på den första digitalkamera jag skaffade en gång för länge sedan, en Canon Ion RC-260. Kameran hade en upplösning på 756 x 540 pixlar vilket dög till att göra max 6 x 9 cm utskrifter. Jag gjorde ändå flera arbeten med den bla nedanstående CD konvolut. Priset på kameran låg på 17.500 exklusive moms. Det har hänt lite med digitalmaskinerna sedan dess...



Här kommer lite mer blandat söndagsgodis,  olika arbeten från år 1993 till 2000 som nu ligger på Jaz-skivorna:



 
 
 
 

 

 

 

 


....................................................................................................................................................



Vintern har kommit och hälsat på ett tag så i går eftermiddag var det full fart i Vasaparken.


Haré därute! (det blev många bilder idag)

Postat 2008-11-23 10:43 | Läst 7810 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Morgonstund har guld...

Min fru dricker alltid té och jag kaffe på morgnarna. Hon läser alltid första delen i DN medans jag läser ekonomin och kulturen. Bra fördelning tycker jag.

 



Idag har jag i min röjningen/städning kommit längst in i mitt arbetsrum och där huserar min gamla Macintosh Quadra 840 AV med sin Radius skärm och laserskrivare. Den har stått där i över åtta år och samlat damm. När jag skaffade den 1993 var det den snabbaste Mac man kunde uppbringa på marknaden. Nu har jag burit ut den i hallen för vidare transport till "Mac heaven".



Åsså lite från gömmorna...



Jag fann idag en Ultrawide lins som engångitiden var till en Sony Betamax videokamera. Här har jag testat den på min nya LX3:a, handhållen framför optiken. Den kan man säkert få nytta av i framtiden.

LX3:an på 24 mm



LX3:an på 24 mm + Ultrawide linsen

 



En ny gammal bild dök också upp idag. Här står man i Eiffeltornet och en Asahi Pentax har jag på magen också. Bilden är från 1962 och Brylcreme var det som gällde för tuffa grabbar då.



Trevlig helg önskar

Postat 2008-11-21 17:36 | Läst 7618 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Så här kan det gå till i min bildverkstad en onsdagseftermiddag i november

Ni som följt min blogg vet redan att jag gillar att arbeta med mina bilder, ibland gör jag mer drastiska förändringar och ibland mindre.
På den här bilden har jag bla arbetat med en photoshop plugg från Mediachance som heter ReDynaMixHDR som ger en liten "falsk" HDR effekt.

Originalbild från parkeringen vid Hovs hallar. Canon 350/Sigma 10-20 mm.

ReDynaMix

Pålagd "falsk" HDR effekt

Efter lite ytterligare bearbetning i PS

 

 



Svartvitt slutresultat, lite varmtonad. Större bild här !

 

Åså lite från gömmorna...



Från slutet på 70-talet och fram till början av 90-talet arbetade jag rätt mycket med airbrush illustrationer i min verksamhet som illustratör. Därefter tog Macen/Photoshop och Illustrator över helt och hållet.  Det här är en del av min litteratursamling om airbrush plus min samling av sprutor. Jag har flera gånger tänkt sälja av allt men har inte kommit till skott där ännu.

 

Det var allt för tillfället...

Klick, klick!

Bernt 

Postat 2008-11-20 10:22 | Läst 9699 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Canons första autofocus kamera...

 

Man hittar en del märkliga saker när man håller på röjer i sina gömmor. I går hittade jag den här märkliga Canon maskinen i en kartong. Jag hade inte en aning om att den fanns här hos mig. Det måste ha varit så här det gått till. I mitten på 80-talet arbetade jag åt en fotohandlare och gjorde hans annonser och annat reklammaterial. Ofta fick jag då över kameror och andra produkter som jag skulle fotografera för hans annonser och den här måste ha blivit kvar hos mig av någon konstig anledning. Lite sent nu kanske att efter över tjugo år returnera den.
Det är en Canon T80 som var Canons första autofocus 35 mm SLR kamera. Den fanns bara en kort tid på marknaden (April 1985-Juni 1986) och ingick i Canons T-serie. Den hade FD-fattning och var därför inte kompatibel med Canons EOS system som kom strax efter och därför lades produktionen av den ner så snabbt.
Jag satte i nya färska batterier i den och den fungerar alldeles utmärkt.  
Info om T80:an på Mir!



Tusentals färgkort



Min fru och jag har under åren samlat på oss tusentals färgkort av typ familjebilder som paketeras i olika lådor och sen åkt in i garderober och ner i källaren.
Visserligen har min fru gjort album av lite större modell vid några tillfällen som vi gett till våra barn vid olika högtider, och det har då varit bilder på dom från födseln och frammåt.



Nu har min fru designat en bunt album av mindre modell inför julen som vi skall glädja våra barnbarn och andra släktingar och bekanta med.
Hon har gjort ett tiotal för ögonblicket men jag tror att det kommer att bli fler, dom till barnbarnen är redan fulla med bilder andra till släkt och bekanta har bara några bilder i början från 70 och 80-talet. Resten får dom fylla på med eget material.



Även jag finns med här och där. Den här bilden är från mitten av 70-talet någongång.



Annars då?



Jag fortsätter med min röjning/städning och organisation av mitt arbetsrum, det går framåt lite varje dag. Jag har veckan på mig och första biten fram till skrivbordet är (redan) klar. Så här såg det ut innan jag började, av bokhyllan till vänster ser man bara halva höjden av här. Det mesta av mina facktidningar inom design, formgivning, reklam, data, och foto som jag samlat på mig under åren har nu packats i kartonger och i sopsäckar. Enstaka intressanta nummer har jag ställt kvar i bokhyllan .

Arbetet fortsätter och det kanske dyker upp mera intressanta saker...
Klick, klick!

Postat 2008-11-19 07:05 | Läst 7638 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

November är på upploppet...

När jag vid ett tidigare tillfälle skrev att jag tyckte November var pest å kolera fick jag en kommentar på nätet där de skrev att jag skulle lyssna på Tom Waits låt November....och då gjorde jag det...jag vet inte om det var någon vidare hjälp men det känns i varje fall skönt att veta att man inte är novemberensam ensam.

No shadow no stars
no moon no cars
November
it only believes
in a pile of dead leaves
and a moon
that's the color of bone...
.............................................
Tom Waits November  

Nu över till något helt annat och lite roligare...
Vi bor i ett gammalt hus från 1886 på Dalagatan i Stockholm och vår lägenhet har fortfarande kvar det mesta från den sista stora renoveringen någongång på 50-talet.
Naturligtvis har vi målat om det mesta, både snickerier och väggar plus slipat golv sedan vi flyttade in för ca 12 år sedan.


Vårat nästa stora projekt är att fixa vårt "lilla" badrum som bara är 160 x 160 cm, däremot är takhöjden över 380 cm. Vi tänker slänga ut badkaret och i stället ställa in en duschcabin. Handfat och toa skall flyttas så att vi också kan sätta in en liten tvättmaskin. En ganska stor och kostsam sak då hela golvet måste rivas upp och samtidigt måste vi göra förbikopplingar inför framtida stammbyte. Ingenting man kan eller får göra själv utan en fackman måste anlitas. Och det vet man ju att då kommer taxametern att gå varm och tusenlapparna att rassla iväg snabbt.
Man kanske skulle sälja in projektet hos Martin Timell för att spara lite slantar?


Annars då?
Jag fortsätter med min röjning/städning och organisation av mitt arbetsrum, det går framåt lite för varje dag. Jag har veckan på mig...


Ha en trevlig tisdag, jag vet vad jag har att göra.
Klick, klick!

Postat 2008-11-17 20:58 | Läst 7878 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa