CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Mest för Panasonic LX3 lovers plus lite Beatles.

Som sagt, lite gottande i LX3 världen!

Flash Diffuser


Foto©lx3-photography. Mer info här! 

Radiostyrd fjärrutlösare


Foto©KAP Cris. Mer info här! 

Snygg handgjord läderväska


Foto©LX3er.China. Mer info här! 

Undervattenshus


Foto©10bar. Mer info här!

Och vill ni köpa LX3:ans storebror.


Leica D-LUX 4 Titanium Limited Edition, finns på ebay för runt USD 1.200. Mer info här!

Panasonic har också informerat om att en ny uppgradering av Firmware för LX3:an skall komma runt den 15 januari.



Och nu över till något helt annat...



När jag fyllde femtio år (1992) fick jag "Beatles Black Box" CD-utgåvan av mina närmast sörjande. Boxen innehåller Beatles alla 16 originalalbum. Bra musik att arbeta till när man sitter vid datorn, i varje fall den här tiden på året när det mest är grått och tråkigt.
Album:
01 Please Please Me
02 With The Beatles
03 A Hard Days Night
04 Beatles For Sale
05 Help
06 Rubber Soul
07 Revolver
08 Sgt Peppers Lonety Hearts
09 The Beatles White Album 1
10 The Beatles White Album 2
11 Yellow Submarine
12 Magical Mistery Tour
13 Abbey Road
14 Let It Be
15 Past Masters 1
16 Past Masters 2



Bäst gillar jag nog Revolver albumet, men det har nog en hel del att göra med att jag var i London när det släpptes i Augusti 1966. Skivan spelades på radion hela dagarna och också i de flesta affärer på Carnaby Street (Bilden).

 

 

Det var allt för idag!

/Bernt 

Postat 2009-01-13 12:14 | Läst 10954 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Etthundratretusensexhundrasex

Så många besökare har jag haft (när jag skriver detta) sen jag lade in min räknare i mars förra året, och det kan man bara bli glad för. Men å andra sidan så har väl Blondinbella lika många besökare på en eftermiddag. Hon verkar tjäna en massa stålar den där tjejen, i varje fall vad man kan läsa i bladen.


Jag tjänar inte en krona på mitt bloggande och fotograferande utan jag gör det mest för att jag tycker det är kul. Kanske lite också för att hålla igång hjärncellerna så att dom inte torkar ihop, man kan ju inte sitta i parken och mata duvor hela dagarna. ;-))


Nu har jag också "backat" alla mina olika kort, på ett av dom låg nedanstående bilder.



Som jag berättat tidigare hade vi i somras besök av en nötskrikefamilj under 3-4 veckor vid vår stuga i Ljungdalen/Härjedalen. Till att börja med av honan och hanen men senare också deras sex ungar. I Sverige häckar dom allmänt i de södra och mellersta delarna, samt upp till och med mellersta Norrland, lite ovanligt att dom drar sig upp till fjälltrakterna har jag förstått. Dessutom brukar dom normalt häcka lite tidigare på våren. Vi får se om några av dom kommer tillbaka i sommar.
På översta bilden håller "farsan" kollen. På den undre bilden äter alla sex ungarna på vår utlagda föda.

Träningslägret med Photoshop CS4 fortsätter...
Tränar mest på Camera Raw:en för att få in alla de olika momenten ordentligt innan min fotosäsong börjar frammåt mars-april någongång.



Någonstans i Skåne. Canon EOS 350D Sigma 10-20 mm @ 10 mm f/10 ISO 400



Efter (en ganska hård) justeringen i Camera Raw. Jag gillar skarpt det nya Graduated filtret + justerings penseln. En annan bra sak är att man också kan öppna jpg och tif filer.

 

Trevlig fortsättning på det nya året!

/Bernt 

 

 

Postat 2009-01-12 18:48 | Läst 3839 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Äntligen är alla helgerna över!

Så är jul å nyårshelgerna över för den här gången.  Nu kan man börja tänka lite frammåt igen och sen är det bara att vänta på vårens ankomst med lite mera ljus och solvärme.
Vintern är inte min grej direkt. Jag har aldrig varit inresserad av att vintersporta men jag tittar gärna på TV när andra gör det.

Jag/vi hade besök av min dotters familj i helgen och då kom det på tal att vi på senvintern kanske skulle göra en gemensam resa upp till vår stuga i Ljungdalen/Härjedalen. Hela familjen vill åka skidor utför men det tänker jag absolut inte göra, så jag får väl placera mig på någon lämlig hotellveranda med en god bok och kanske något gott att dricka.
Bilden från ett tidigare senvinterbesök i Ljungdalsfjällen när jag och min kompis Gert var där och fiskade.

De senaste veckan har jag pluggat Photshop CS4:an. För ett tag sedan installerade jag Adobes CS4 Master Collection på min PC-laptop eftersom det är på den maskin jag tar in och lagrar mina bilder på från mina olika kort.

CS4 Master Collection innehåller följande Adobe program:
InDesign, Photoshop, Illustrator, Acrobat 9 Pro, Flash Professional, Dreamweaver, Fireworks, Contribute, After Effects, Premiere Pro, Soundbooth, OnLocation, Encore, Bridge, Device Central, Dynamic Link, Version Cue.

Nu kommer jag kanske inte att ha användning för alla de här programmen men det kan ju vara roligt att ha möjlighet att testa på lite film och ljudarbeten i framtiden.
Jag arbetar mest med Bridge, Photoshop, Illustrator, InDesign och Acrobat.
Som tur är finns hundratals filmer på nätet där man snabbt kan lära sig det man har nytta av i sitt arbete med de nya programmen.

Nya Camera Raw har tex har ju en massa nya funktioner för att underlätta ens bildarbete, om man nu gillar att hålla på med det som jag gör.

Här två bilder (före/efter) där jag arbetat lite med det nya Graduated filtret.




En annan ny funktion är möjligheten att göra Depth of field blending.
Vilket betyder att man kan lägga ihop flera bilder där skärpan ligger på olika plan. Jag läste förresten i DN i veckan om om något liknande. Några som håller på att göra ett uppslagsverk som skall innehålla alla Sveriges insekter och där dom bla fotograferar insekterna med mikroskop och för att få riktigt bra DOF kan ta upp till 60 bilder som dom sedan lägger ihop.
Mitt lilla projekt är något enklare, bara fem bilder. Jag har tidigare i min blogg testat ett fristående program som heter Helicon Fucus som arbetade på samma sätt som Photoshops nu gör.


Dioramat jag fotograferat, det är ca 30 cm på  längden.


Jag tog fem bilder med olika skärpeinställningar. Det här är första bilden med skärpan på lokets front.


Från Bridge öppnade jag sen alla fem bilderna i PS så att dom alla hamnade i olika lager. Hela arbetsgängen finns i en förklarande tutorial HÄR!


Den justerade slutbilden.

De tio bästa nyheterna i Photoshop CS4 enligt Photoshopuser.com



Träningslägret fortsätter!
/Bernt

Postat 2009-01-07 23:59 | Läst 4415 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

God fortsättning på det nya året!

Som jag skrev före nyår börjar jag om ett par veckor min sextiosjunde säsong på den här planeten och i det här landet.
Eftersom jag numera är pensionär är yrkeslivet är för mig en avslutad period i mitt liv. Det tog slut våren 2001 när jag fick gå från den IT/Media byrå jag då var anställd på som AD och grafiker. Byrån hade som mest ca tjugo anställda men numera har jag hört är bara de två grundarna av företaget kvar.

Dagen efter jag fick gå knackade jag på dörren hos Arbetsförmedlingen. Som tur var var jag medlem i facket vilket gjorde att jag fick full A-kassa, däremot så lyckades Arbetsförmedlingen inte hjälpa mig med att skaffa något nytt arbete under de fyra år jag var inskriven där. Men jag kan också förstå deras svårigheter att övertyga arbetsgivare om att anställa en lagom äldre man på sextio vårar. Fyra tremånaders praktikplatser lyckades jag ordna själv under den här fyraårsperioden hos företag jag arbetat med tidigare. Och dom tog naturligtvis emot mig med öppen famn då dom fick gratis arbetskraft i tre månader.
Jag tröttnade till slut och gick frivilligt i pension ett halvår i förtid. Och det har jag absolut inte ångrat även fast det var kämpigt ekonomiskt det första halvåret.

 

 Jag har också i mellandagarna träffat min "hälare" för lite olika inköp bla Adobe CS4 Master Collection. Tog en evighet att installera men nu kan jag äntligen öppna mina RAW-filer från min Panasonic LX3:a i nya Camera Raw 5.2.
Det skall bli spännande och se hur lång tid det kommer att ta den här gången innan man lyckats lära sig alla nya funktioner i CS4:an och dess möjligheter. Som tur är finns det en hel del videos till hjälp på tv.adobe.com .

PS! Ett litet problem har jag redan stött på. Jag tar raw filer + jpg med min Panasonic LX3:a
Om jag öppnar filerna Bridge (CS4) ser jag bara jpg filerna. Raw filerna syns endast som symboler. Vad kan det bero på? Jag har hämtat hem senaste ACR 5.2 med senaste kameraprofiler.

Om någon av er har någon idé om en lösning på detta får ni gärna höra av er.

OBS! Bilderna har den här gången ingenting med texten att göra.

Man får önska en trevlig helg!

/Bernt
 

Postat 2009-01-02 01:26 | Läst 3896 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera