Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

22 december och solen lyste...

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

I förrgår skrev jag om att vi går mot ljusare tider igen och i går var det en strålande fin vinterdag här i stan. Solen svepte fram längs Dalagatan. Alla julklappar till barn och barbarn är fixade. Som vanligt är det min fru som har ordnat den biten. Jag är tacksam över att slippa den biten med att springa ner på stan i julhetsen.


Till alla som undrar...


Några har undrat hur det har gått med min nygamla M-kamera och om det inte kommer några bilderesultat snart. Film är anskaffad men någon fotografering har det inte blivit ännu men det kommer under 2010 om allt går sam jag tänkt.

Ni kanske kommer ihåg att han som sålde M6:an till mig sa att det var fotografen Lennart Nilsson som ägt den tidigare och att jag trodde det var en skröna. Nu har jag haft kontakt med Lennart Nilsson och det visade sig att det var sant. Det kommer naturligtvis inte att göra mina bilder bättre men det kommer nog att ge en speciell känsla varje gång jag tar kameran i min hand.

 

Annars då...

Ett av mina 8 GB SD-kort har just pajat i låst läge. Enligt papperen skall garantin gälla i 2 år, vi får väl se vad säljaren säger om detta när jag besöker honom idag.


 

Ho, ho, ho!

/Bernt

 

 

Inlagt 2009-12-23 07:53 | Läst 5645 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Måste vara kul att vara ägare och brukare av Lennart Nilssons gamla Leica! Som jag skrivit tidigare så tror jag att den kan vara värd betydligt mer än vad du gav för den :) Skulle du mot all förmodan sälja den till en samlare så kommer den bara stå oanvänd i ett vitrinskåp och en Leica ska användas!
Happy Christmas!
//Chasid
Jag säker på att det kommer att komma många fina bilder från din M6:a.
God Jul
John-Erik
Lennart Nilssons "gamla" kamera!!!!! :)
Nu har du redskapet, så nu väntar vi bara på bilderna!
Å nå't litet rudimentärt bildminne måste väl ha fastnat i kameran från Nilssons tid,
som du kan få litet hjälp av!? ;) :)

Ho, ho!!
Ha en fin M Leicajul!!
/Bengan
Hej Bernt,
Trevlig historik.
Har själv precis köpt en halv M6, dvs en M3.
Gjord för att användas. Tänkt fotostart 2010.
Film saknas men är på G.
God Jul & Gott Nytt Fotoår 2010!
Ronny Persson Helsingborg
Jag säger som Berit Nilsson sa till Lennart Nilsson då han ville fotografera hennes stämband.
- Ja vet vad den kameran har varit så nej tack!

Dock vet jag inte sanningshalten i det påstådda, men det är en liten rolig pryl bara.

mkt fin kamera och snygga askar på Tri-x i dag, ser lite miljövänliga ut.

mvh
Morgan Larm
God Jul Bernt !

/Hasse
Jag måste bara gratulera till vintern. Hoppas den håller i sej ända till påska!

God Jul oxå naturligtvis!
/Leif
Måste bara skriva att "tumnageln" men granen är Blytung!, så här i tiden.

GJ btw!