CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Morgonpigg?

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Tre mornar i rad har jag nu vaknat på exakt samma klockslag 03.43. Man blir ju minst sagt lite fundersam över hur det kan komma sig. Nu är det så har jag märkt att med min stigande ålder så behöver jag inte alls lika många timmars sömn som tidigare, men varför vaknar jag på samma klockslag...? Bilden tagen något senare (04.11) när jag var ute i köket och fixade dagens första kaffe.

 

No words...

 

 


 

Trevlig helg önskar

/Bernt

 

Postat 2009-12-18 09:31 | Läst 5390 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Ny ”Polaroidfilm” är på gång och mitt nya smycke.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Polaroid slutade att producera sina instant filmer i juni 2008 och stängde därefter ner sina fabriker i Mexico och Nederländerna.  En kort tid därefter övertog ett gäng investerare fabriken i Nederländerna och startade ett företag som dom kallar ”The Impossible Project” för att om möjligt försöka få igång en ny tillverkning av instant film. Deras projektidé var alltså inte starta upp den gamla Polaroid tillverkningen utan börja producera helt nya instantfilm produkter..

Nu verkar det som om dom är på gång. ”The Impossible Project” säger på sin site att dom kommer att lansera flera nya instant filmer under 2010. I början av 2010 kommer dom att komma med en svartvit film för Polaroids SX70 och 600 modeller, och en färgfilm för dessa modeller kommer också frammåt sommaren. I slutet av 2010 kommer det också att komma nya filmer för Polaroids Spectra kameror.

Här kan ni se en presentations film från "The Impossible Projekt".

Jag har i mitt tidigare yrkesliv som fotograf, grafisk formgivare och illustratör haft stor nytta (och glädje) av diverse polaroidkameror i mitt arbete. Speciellt då före datorns inträde i mitt liv vilket för mig skedde hösten 1987 då jag skaffade mig min första Mac.

Här några av mina Polaroider:


Polaroid Automatic 450 1971.

450 tillbehör för närbild och porträttfotografering.

Polaroid SX-70 DeLuxe 1972

SX-70 tillbehörssats

Polaroid SLR 680 1982

 

Att läsa om Polaroid:


“The Polaroid Book”  Selection from The Polaroid Collection.

Över 400 bilder från The Polaroid Collection, som totalt innehåller 23.000 bilder tagna av 2.000 fotografer.

 

Annars då...


Det blev en trevlig säsongsavslutning på Ellens i går och magister Björklund godkände min M-kamera och önskade mig välkommen i de förtrycktas skara.


 ”För övrigt är Leica en bra kamera, men ytterst begränsad. Mer ett smycke än en kamera. Det är därför man kan sova med den”-Micke Berg.

 

Till slut då...


Vintern tagit ett starkt grepp om stan. 2009-12 -17 kl.12.29

 

Det var allt!

/Bernt

 

Postat 2009-12-17 14:00 | Läst 5275 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Goda utsikter för en vit jul här i stan i år och årets sista Ellenträff.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

SMHI:s prognoser talar om fortsatt kyla ett bra tag frammåt vilket betyder att den snö som nu fallit kommer att ligga kvar över jul. Trevligt för alla snöälskare naturligtvis, men dit hör inte jag. Vintermånaderna är absolut inte min grej och helst skulle jag vilja dra iväg till varmare trakter och återkomma först i april-maj någongång. 

2009-12-15 kl.11.32.

2009-12-16 kl.03.48.

 

Årets sista Ellen!


I eftermiddag går årets sista Ellenträff av stapeln kl. 15.00. Bilden här från en tidigare träff där Staffan undervisar Benke och Micke lite om svartvit konvertering i photoshoppen.

 

Annars då...

Varför jag skaffat mig en Leica igen. Om jag vore en gitarrist då skulle jag självklart ha en Fender Telecaster. Därför vill jag en Leica. Leica är en legend, ett verktyg av högsta kvalite och som dessutom känns rätt i mina händer. Min första Leica för länge sedan var en M2:a. Nu har jag skaffat mig en M6:a. Och jag vet också att så länge det går att få tag i film, kommer jag ha min M6:a kvar.

En viss herr Berg på Söder här i Stockholm tycker det är lite för mycke ”Leicarunkeri” i vissa bloggar här på fotosidan, och det har han sin fulla rätt att tycka så klart...

 

Trevlig onsdag!

/Bernt

 

Postat 2009-12-16 08:06 | Läst 3454 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Så här kan man också göra (i nödfall).

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Har man ingen scanner tillgänglig så kan man i stället plocka fram DSLR digitalaren och fotografera av sitt negativ. Lite stöd och två tunna glasskivor för att hålla negativet plan plus en vanlig kontorslampa är allt som behövs. Här har jag plockat fram en negremsa från sextiotalet, bilderna tagna vid ett bygge på Essingeleden 1964.


 

 

Så här blev bilden efter lite ”behandling” i ACR:en och photoshoppen. Klarar en A4 utskrift utan problem.

Senare fick jag med tre bilder från det här fototillfället i Turistföreningens ”Årets Bilder”. Dom tre bilderna finns nu också med i Moderna Museets samlingar. Lite måste man få skryta ibland...

 

Länktips!


Blur Magazine. PDF-tidning att ladda hem, sexton nummer att titta igenom.

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Annars då...

Köpte en julklapp till mig själv på Tradera igår. Jag har rensat lite i min kamerahög på sista tiden och därför hållt på med lite säljande. Och då funderar man lite över vad man skall göra med slantarna man får in. Köpa en lite nyare DSLR kanske i stället för den nu lite åldersstigna 350:an jag nu har?  Nää...inte just nu i alla fall. Skaffa en bättre digitalkompakt än min LX3:a? Nää...inte det heller just nu. Och vad blev det då?

Few things last a lifetime. A Leica M lasts longer.

Så efter lite funderande så blev det så att min ”Canadian family” fick en ny medlem i stället, en svart tung M6:a...last my lifetime I hope. Och enligt säljaren som tidigare köpt M6:an hos Kameradoktorn så är det Lennart Nilsson som ägt den tidigare, kanske en skröna men den vill man ju hemskt gärna tro på.

 

Trevlig fortsättning på veckan!

/Bernt

 

 

 

Postat 2009-12-14 14:17 | Läst 4416 ggr. | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

GARAGE SALE! Mest för analoga Canon FD fotografer/samlare.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Jag tänker göra mig av med min gamla men fina Canon FD-utrustning. Alla bitar är i mycket gott skick.

Canon F1 New LA med FD 50 mm 1:1.4 och Power Winder FN

Canon Macro Lens FD 50 mm 1:3.5 med Extension Tube FD 25

Canon FD 14 mm 1:2.8 L

Canon TS 35 mm 1:2.8

Canon FD 50-300 mm 1:4.5 L

Canon Waist Level Finder FN-6X

Canon FD Extender 2xB

Extensions:

Canon Extension Tube M5

Canon Vario-Extension 15-25 mm

Canon Vario-Extension 30-55 mm

Här lite bilder:


Jag har inte satt några priser ännu men om ni är intresserade får ni gärna komma med ett bud. Och helst då på hela paketet för då kan jag naturligtvis gå med på ett kanon pris!


Hade gott därute i decembermörkret!

/Bernt

Postat 2009-12-10 15:17 | Läst 4991 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera