CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Ellenträff med bildbedömmning av Mr Urbano a la ”Strömholm” och lite om en Micke Berg bild.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Gårdagens träff på Ellens gick i bildens tecken. Bengan hade övertalat Ulf Fågelhammar (Mr Urbano) att komma för att titta på och bedömma våra medhavda bilder. Han gjorde som Christer Strömholm brukade göra när jag gick på Fotoskolan i mitten på 60-talet. När vi hade bildredovisning av våra fotouppgifter där lades alla bilder upp på ett stort bord och sen gick Christer S snabbt igenom alla bilder och delade upp dom i olika bedömningshögar, godkända, kanske godkända och mindre bra. Likadant gjorde Ulf nu, och sen gick han som Christer också brukade göra igenom bilderna i de olika högarna en gång till och då med lite mer förklaring varför han tyckt si och så. En del växte efter den andra lite nogrannare genomgången andra inte. Men Ulf var i går ganska snäll mot alla i sin bedömning, det var inte Christer S.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Som vanligt var det lite för mörkt för att få hyggligt bra bilder. Jag fick pressa lite extra i digitalsoppan. Sen hade jag dessutom glömt att ställa om kameran från bländarprioritet till P som jag normalt kör på vilket gjorde att exponeringstiden blev ca 0.5 sek.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Ulf håller låda och visar vilken del av bilden han tycker är mest intressant. I förgrundem Micke Borgs M6:a med den "onödigt skarpa" ASPH 35:an.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Ett mycket trevligt initsiativ av Bengan det här med en gästbesökare på träffen, och det blev därför en mycket givande eftermiddag i som vanligt trevligt sällskap. Vad Ulf tyckte om mina två bilder…

Ulf Fågelhammars blogg 591 photography hittar du här!

 

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Micke Berg då…

Före Ellens besöket i går hade jag stämt träff med Micke Berg på hans utställning på Stadsmuseet vid halvtre tiden för avhämta ett ex av hans bok ”Fotograferna” plus en A3 print på omslagsbilden. Och då kanske någon undrar varför jag just valde den bilden av Micke?


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

För det första:  

Det är naturligtvis kul att tillsammans med Mickes mycket läsvärda bok ha en kopia på bokens omslagsbild. Boken och bilden kommer förhoppningsvis att följas åt in i framtiden.

För det andra:

Jag var på flera fester på Gärdet i slutet på 60 och början av70-talet. Kanske inte just när Micke tog sin bild men jag tycker hans bild förmedlar rätt tidskänsla och  jag känner och upplever stämmningen i bilden till fullo. Sen är den också mycket grafiskt tilltalande. Min minnesmaskin sätter igång direkt när jag ser på Mickes bild och jag börjar tänka på vilka jag var där med när det begav sig, hur man levde då och vad man gjorde.  Jag kan också i mitt inre höra stimmet och stojet, tidsbruset och musiken.

Det är inte dåligt att en bild man införskaffat kan förmedla allt detta.

 

Micke Bergs blogg och bilder hittar du här!



Det var allt!

/Bernt

 

Postat 2010-03-04 00:56 | Läst 6141 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Kortrapport från min kammare å lite fingering grejor på slutet...

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Efter några dagars töväder här i stan med medföljande slask och vatten rinnande efter trottoarkanten ner mot korsningen vid Odengatan slog herr Bore till igen. Minus 7 grader i morse och just nu minus 4.

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Ingen större lust att gå ut idag alltså så det blev lite slappande framför datorn och teven i lagom blandning. Såg förresten  kultfilmen Blow-Up av Michelangelo Antonioni från 1966 häromnatten.

Antonioni's Blow-Up handlar om en modefotograf (spelad av David Hemmings, klart inspirerad av 60-tals fotografen David Bailey) som ser ett brott i ett fotografi och blir besatt av detta. En  härlig skildring också  av ”Swinging London” och det engelska ungdomsmodet som kom att svepa över hela världen.Mary Quant, minikjolar, go-go stövlar, A-linje klänningar, färgglada och mönstrade tights m.m.

Filmen håller rätt bra fortfarande tycker jag, men kanske är jag ”lite” färgad av att jag själv höll på modefotografering i mitten på 60-talet.

 

På slutet då...

 

 

Trevlig kväll!

/Bernt

 

Postat 2010-03-02 20:40 | Läst 6042 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Det lönar sig att vara ute i god tid när man köper tågbiljetter.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Jag har vid mina senaste resor ner till Skåne lyxat till lite. Förr om åren har det alltid varit bussen som gällde. Men med stigande ålder vill man ju ha det lite bekvämare när man är ute och rör på sig, i varje fall jag. Bussen är naturligtvis mycket billigare att åka med men också mycket jobbigare. Trångt och ingen större möjlighet att röra på sig när kroppen börjar stelna till som den gör efter ett par timmar i samma sittställning.


Så de senaste gångerna har det blivit tåg i stället ner till Skåne. Men det tar lite extra slantar ur plånboken. Men om man är ute i god tid så kan man få ner priset på resan rätt mycket. Spännvidden just idag på min resa är från 95.00 kr  till  1682.00 kr. Den billigaste är 2 klass och tar ca två timmar längre plus att man kommer fram senare på kvällen än den dyraste som är 1 klass. Den resa jag antagligen kommer att välja blir nog en 1klass som går mera mitt på dagen och kostar just nu 516.00 kr. Men priset stiger ju längre man väntar med bokningen/köpet.


Väntar nu bara på besked från min hotellvärd i Brödåkra eftersom han måste plocka upp mig i Lund för vidare transport, men det kommer säkert att gå bra.

 

Bilderna som inte har ett dugg att göra med dagens text (mer än att dom är från Skåne) är tagna vid Hovs hallar på Bjärehalvön.

 

/Bernt

 

Postat 2010-03-01 16:28 | Läst 4289 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4