Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Det lönar sig att vara ute i god tid när man köper tågbiljetter.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Jag har vid mina senaste resor ner till Skåne lyxat till lite. Förr om åren har det alltid varit bussen som gällde. Men med stigande ålder vill man ju ha det lite bekvämare när man är ute och rör på sig, i varje fall jag. Bussen är naturligtvis mycket billigare att åka med men också mycket jobbigare. Trångt och ingen större möjlighet att röra på sig när kroppen börjar stelna till som den gör efter ett par timmar i samma sittställning.


Så de senaste gångerna har det blivit tåg i stället ner till Skåne. Men det tar lite extra slantar ur plånboken. Men om man är ute i god tid så kan man få ner priset på resan rätt mycket. Spännvidden just idag på min resa är från 95.00 kr  till  1682.00 kr. Den billigaste är 2 klass och tar ca två timmar längre plus att man kommer fram senare på kvällen än den dyraste som är 1 klass. Den resa jag antagligen kommer att välja blir nog en 1klass som går mera mitt på dagen och kostar just nu 516.00 kr. Men priset stiger ju längre man väntar med bokningen/köpet.


Väntar nu bara på besked från min hotellvärd i Brödåkra eftersom han måste plocka upp mig i Lund för vidare transport, men det kommer säkert att gå bra.

 

Bilderna som inte har ett dugg att göra med dagens text (mer än att dom är från Skåne) är tagna vid Hovs hallar på Bjärehalvön.

 

/Bernt

 

Inlagt 2010-03-01 16:28 | Läst 4302 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Bernt, Välkommen tillbaka igen till Skåne.
Glöm inte att ta med bergsklättrarutrustningen om du ska forcera våra klippor härnere.
Snygga bilder!
H/ Ronny Persson Helsingborg
Svar från kreatören 2010-03-02 16:06
Kommer att lämmna klättrarutrustningen hemma men jag kanske tar med mig en käpp i stället. Efter en fallolycka i fjällen för ett antal år sedan har jag det lite jobbigt med balansen numera. Det var rätt besvärligt för mig att gå ner till stranden vid "hallarna" sist jag vi där.
Lägg ut dessa bilder till försäljning så är resan mer än betald. ;) Riktigt fina.
Visst är tåg ett bra sätt att resa. Man sitter ok, kan upp och gå en sväng och till och med ta en fika i serveringsvagnen. Om man har råd... :)
Ha det bra och välkommen till vårt fina landskap!

//Arne
Svar från kreatören 2010-03-02 16:08
Åker man första klass är kaffet gratis ;)...
Skånelandskapet är mycket rogivande för det mesta...
Å försök inte med några spontanutflykter med SJ!
Då blir det dyrt! ;)
/B
Ps. Å glöm inte legitimationen! ;) För dom kollar så det är rätt person som åker på biljetten!

"Brave New World" is a novel by Aldous Huxley! ;)
Svar från kreatören 2010-03-02 16:14
Orwells 1984,Karin Boyes Kallocain och Ray Bradburys Fahrenheit 451 är kanske lämplig reselitteratur...;)
Det går alldeles utmärkt bernte. Ragge kom på namnet på Ishöj. Var det en utst.lokal eller område. Dit borde det bli när du kommer ner igen. /C