CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Fulvär hela dan…

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE


På onsdagen var det grått och djävligt hela dan här i huvudstaden. Snöblandat regn gör en inte på bra humör direkt. Jag var ändå tvungen att besöka min tobakshandlare på Karlbergsvägen för att fylla på mitt drogförråd. Sonen och hans familj kommer troligen iväg till Thailand med flyget i dag på eftermiddagen, fast lite osäkert är det fortfarande. Skönt för dom när det nu blir att komma ner till solen och värmen i två veckor. Det betyder också att jag kommer att överta hundvakten om en vecka från sondhustruns mamma som fixar första veckan.

Efter det drar jag ner till Skåne och Brödåkra igen för en liten försenad vårresa för att umgås en dryg månad med min kompis Christer och kanske också träffa hans vän Håkan och grannen Ragnar. Säkert kommer det nog att bli en och annan resa över sundet och säkert också ett Louisianabesök.

Bilderna då, ett ungt par som jag hade framför mig på hemvägen från min tobakshandlare som hade vad jag kunde höra en del relationsproblem. Men det kanske löste sig för dom senare får man hoppas...


My face on the Tube!


Jag har släppt ett av mina självporträtt för att illustrera en låt på tuben.

 

För övrigt…


När man ser en sån här annons funderar man lite över hur annonsmakaren tänkt, han/hon är i varjefall inte ute efter att vinna något pris i Reklambyråförbundets Guldäggstävling.

 


Life Goes On…

/Bernt

 

Postat 2010-04-22 09:24 | Läst 3998 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Lite orolig är man på olika sätt…

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Sonen, sonhustrun och barnbarnet skall dra iväg till Thailand nu i veckan så man kan inte låta bli och oroa sig lite när man hör vad som pågår där nere på nyheterna. Sen hänger det väl lite också hur vindarna från Island kommer att utvecklas också om dom skall komma iväg.


Det fotograferas en hel del nuförtiden.


På ovanstående bild på publikhavet vid begravningståget för Polens presidents ur gårdagens DN har jag hittat 49 personer som har kameror av olika slag. Vilken sanslös utveckling det har varit av digitala bildmaskiner de senaste 5-10 åren, och speciellt då kameramobilerna. Bilden tagen av Bela Szandelszky/AP


Sen har jag jobbat lite på ett självporträtt igen.

Jag har funderat att göra en liten bok med mina självporträtt och kommer till den att välja ut de tio-femton bilder jag gillar bäst. Eftersom jag bearbetar mina bilder (mer eller mindre) så kommer jag att starta om från från originalfilerna. Därför håller jag nu på och testar lite.


Svartvita originalfilen från kortet. Panasonic LX3, f/2.4 @ ISO 200.


Efter framkallningen i Adobe Camera Raw och efterjusteringen i photoshoppen. Jag gillar att ge mina svartvita självporträtt lite förstärkt struktur och lite extra”stake”, så här har jag tagit och dragit bilden en vända i pluggen Topaz Detailer.


Crop 100 %, före och efter.

 

Åsså min första testkopia från Fotokungen.


Jag arbetar sen en tid tillbaka med mina bilder bara på laptoppen och var därför lite osäker på hur jag skulle ställa bilderna för print. Har ingen kallibrator för skärmen så min första print fick bli en liten test. Är jag då nöjd med resultatet? Jo det måste jag nog säga i det stora hela. Ett litet snäpp ljusare skall jag göra bilderna vid nästa beställning. Men det beror mest på att bilderna på skärmen visas lite hårdare. Sen är ju priset också mycket fördelaktigt för gebortbilder, en bra bit under hälften mot vad Crimson tar till exempel. Vid tillfälle skall jag låta Crimson printa bilden också som jämförelse.

 

Annars då…


Hustrun jobbar vidare med vårfingörat. I dag var det dax för våra fönster mot gatan. så nu kan jag börja ta lite nya "gatubilder" igen.

 

Det var allt just nu!

/Bernt

 

Postat 2010-04-20 13:54 | Läst 2716 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En kort resa med min digitala pinholekamera.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

De e mycke olika tester i del bloggar just nu, objektiv, filmer, svartvit konverteringar m.m.

Jag snurrar ju inte runt å testar så mycket i min LX3:as olika inställningar. I färg kör jag på P där jag sen valt inställningar för att den skall vara så snabb som möjligt, sen har jag också en svartvit inställning med högre ISO. Det finns ju massor av bildvalsinställningar på våra digitala ljusmaskiner numera och om jag räknat rätt så har LX3:an 38 stycken. Men som sagt jag tycker att jag klarar mig med två, en för färg å en för svartvitt. När jag nyss gick igenom de olika varianterna hittade jag inställningar för att ta fyrkantsbilder med pinholetema. Så jag gjorde snabbt en liten resa runt i lägenheten med min digitala pinholekamera.

 

 



 


Annars då…


Djurgårn torskade mot HV tråkigt nog men jag tycker att dom gjorde en bättre förlustmatch en den HV gjode på Hovet, om man nu kan snacka om en bra förlustmatch. Nu är det bara att ladda om, på måndag är det Globen som gäller då får vi ta nya tag…

 


HEJA DJURGÅRN!!!

/Bernt

 

Postat 2010-04-18 12:58 | Läst 3569 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Nu har laddningen börjat...

Klockan 15.30 kör det igång...nedsläpp 16.00. Live på kanal 5!

 

HEJA DJURGÅRN!

/Bernt

Postat 2010-04-17 12:55 | Läst 2897 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Var man en nyttig medborgare i går?

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Beställde några utskrifter från Fotokungen. Lite jobb för någon. (+)

Införskaffade en flaska whiskey. Många fina slantar till staten. (+)

Köpte tobak och cigg. Många fina slantar till staten här också. (+)

Beställde en programvara från USA. Ingen skatt å moms här inte. (-)

Kollade ishockey Djurgården vs HV 71  (+) (+) (+)



 

 

Annars då...

 


 

Hustrun har börjat med vårstöket. När man bor som vi gör mitt i Stockholmssmeten så får fönstren en tunn hinna som ibland kan påminna om ett ND-filter.

 


 

En något yngre hustru. Fick bilden på mailen från en kompis för ett tag sedan.

 

 



Trevlig helg!

/Bernt, porträttör och dysterkvist från Vasastan :o).

 

Postat 2010-04-16 13:58 | Läst 2394 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa