Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lite orolig är man på olika sätt…

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Sonen, sonhustrun och barnbarnet skall dra iväg till Thailand nu i veckan så man kan inte låta bli och oroa sig lite när man hör vad som pågår där nere på nyheterna. Sen hänger det väl lite också hur vindarna från Island kommer att utvecklas också om dom skall komma iväg.


Det fotograferas en hel del nuförtiden.


På ovanstående bild på publikhavet vid begravningståget för Polens presidents ur gårdagens DN har jag hittat 49 personer som har kameror av olika slag. Vilken sanslös utveckling det har varit av digitala bildmaskiner de senaste 5-10 åren, och speciellt då kameramobilerna. Bilden tagen av Bela Szandelszky/AP


Sen har jag jobbat lite på ett självporträtt igen.

Jag har funderat att göra en liten bok med mina självporträtt och kommer till den att välja ut de tio-femton bilder jag gillar bäst. Eftersom jag bearbetar mina bilder (mer eller mindre) så kommer jag att starta om från från originalfilerna. Därför håller jag nu på och testar lite.


Svartvita originalfilen från kortet. Panasonic LX3, f/2.4 @ ISO 200.


Efter framkallningen i Adobe Camera Raw och efterjusteringen i photoshoppen. Jag gillar att ge mina svartvita självporträtt lite förstärkt struktur och lite extra”stake”, så här har jag tagit och dragit bilden en vända i pluggen Topaz Detailer.


Crop 100 %, före och efter.

 

Åsså min första testkopia från Fotokungen.


Jag arbetar sen en tid tillbaka med mina bilder bara på laptoppen och var därför lite osäker på hur jag skulle ställa bilderna för print. Har ingen kallibrator för skärmen så min första print fick bli en liten test. Är jag då nöjd med resultatet? Jo det måste jag nog säga i det stora hela. Ett litet snäpp ljusare skall jag göra bilderna vid nästa beställning. Men det beror mest på att bilderna på skärmen visas lite hårdare. Sen är ju priset också mycket fördelaktigt för gebortbilder, en bra bit under hälften mot vad Crimson tar till exempel. Vid tillfälle skall jag låta Crimson printa bilden också som jämförelse.

 

Annars då…


Hustrun jobbar vidare med vårfingörat. I dag var det dax för våra fönster mot gatan. så nu kan jag börja ta lite nya "gatubilder" igen.

 

Det var allt just nu!

/Bernt

 

Inlagt 2010-04-20 13:54 | Läst 2720 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul illustration över något som det varken är eller är tänkt som.
Den övre bilden liknar i tonalitet och mjukhet den triX som säljs i dag, medan den nedre liknar den traditionella (eller för den delen neopan 400 eller hp5+).

Så om du vill ha mer tryck i dina kommande analoga bilder tycker jag att du skall skippa triX där bara namnet finns kvar från förr och i stället testa neopan 400 eller hp5+ som fortfarande har den traditionella gråskalan. Den nuvarande triX är mer eller mindre en tkorns film och tecknar gråskalan som en sådan :)

-affe