Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Vårens näst sista träff på Ellens Bageri.

Alla minns hur det var, fast olika. Lyckades i onsdags smita ut från min kammare och upp till Ellens Bageri för vårterminens näst sista träff. Trevligt som vanligt var det att träffa kamraterna igen efter min Skånesejour. Här några znaps!

Klatjoffs! När Mats A brände av sin ”Hassie” vibrerade hela lokalen.

John-Erik Ks M8 fick också göra rätt för sig.

Staffans J kom också förbi och visade oss lite nya testresultat och så här glada blev några av de närvarande när han visade upp sina printar.

Traditionsenligt promenerade jag sedan hela vägen hem till Vasastan.

Annars då...

Det händer då och då att olika tidningar, förlag och företag visar intresse för mina bilder som jag visar i mina olika nätgallerier. Men sen när det kommer till det här med att betalning har dom i de flesta hoppat av. Nu senast fick jag ett mejl från en Hong Kong baserad tidning.

Hi Carlzon,
 A very good day to you.
 I am Joaelle from Ink publishing, Art director of Horizon magazine. Horizon magazine, is distributed in Hong Kong, Macau, Mainland China and exclusively on all Turbojet ferries around the region. We chanced upon this lovely image (attached), which was shot by you, at Deviantart.
 In our upcoming July issue, we have an article about Traditional Chinese medicine. We really feel that this image fits totally into our article.
Therefore we would like to purchase this image from you. If you are fine with it, can you give us a quote on this?

Thank you,
Joaelle Ng
Art Director ­ Turbojet Horizon Magazine

Jag gick efter blf prislistan, redaktionel bild helsida/utland. Fick efter någon dag svar att mitt pris var ”way over the budget”. Så det blev ingen försäljning den här gången heller. Nu gäller det bara att kolla upp så att dom inte snor bilden vilket hänt mig två gånger tidigare.

Trevlig helg!

/Bernt

Inlagt 2011-06-03 08:54 | Läst 12395 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det där är ett dilemma, inte minst för amatörer som egentligen inte har några kommersiella intressen att bevaka utan snarare tycker det är kul att få sina bilder publicerade. De släpper nog sina bilder ofta gratis, vilket dumpar priserna och skapar en förväntan hos olika användare att bilder inte ska behöva kosta. Hur gjorde du de gånger du upptäckte att dina bilder använts utan tillåtelse/ersättning?
Ja, det är synd om amatörerna som behöver bekräftelse. Själv tycker jag det är roligt att hålla mig till BLF:s prislista och låta snåla potentiell kunder tacka nej. Riktigt roligt var de två gånger de ringde från DN - och vill ha arkiv-porträtt till familjesidan - att få visa för dem att jag inte ser någon ära i att få publicera mig i den malligaste morgontidningen utan kräver betalning enligt BLF. Ett pris som DN inte ansåg sig vilja betala.
Att sälja sig billigt ger inge bekräftelse. Och jag hoppas fler kunde inse detta.