CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Visst är det skönt att arbeta med proffs!

 Jag tyckte att mitt bildkollage med femtio bloggbilder jag gjorde för ett tag sedan var värt ett bättre öde än att bara finnas på nätet så jag gjorde i ordning en 50 x 70 cm (4724x6615) gråskale fil i 250 dpi. Jag skickade iväg filen vid tolvtiden och strax efter tre fick jag ett mejl om att bilden fanns klar att hämta upp, snabba puckar! Och riktigt nöjd blev jag också. Om ni kommer till ”Reclaim Photography” den 26 november kan ni få se kopian. Jag arbetar numera bara på min laptop och har därför ingen korrigerad skärm direkt men efter det att jag tidigare kört ut en testbild som visar hur Crimsons fotografiska utskrifter blir i förhållandet till min skärm och ställt skärmen efter den så funkar det helt ok.

På väg upp till Crimson fick jag för första gången åka i en av de nydesignade tunnelbanevagnarna. Påminner lite om de Metrovagnar man åkte med i Paris i slutet på 60-talet tycker jag, alltså mindre sittplatser och mera plats för stående passagerare.

11-11-11-11-11. Det har varit mycke snack om 11 idag. Jag tog en bild vid fikabordet kl. 11.11. När jag sen kollade på filen från LX3:an så upptäckte att klockan på den gick ca 15 min fel plus att den levde kvar i sommartid. Så kan det vara…

Åsså blir det en tur ner till Skåne å Brödåkra igen…

Trevlig helg!

/Bernt

Postat 2011-11-11 16:16 | Läst 3955 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Reclaim Photography– Fotografin till det offentliga rummet.

Om ett par veckor är det dags för ett nytt ”Reclaim Photography” möte, närmare bestämt den 26 november mellan kl.13 och 15.00 på Sergels Torg. Vid förra mötet var deltagandet lite i sämsta laget. Så printa fram lite bilder nu och skaffa lite häftmassa och slut upp den 26 november. Jag kommer att vara med  med lite bilder den här gången också.

Reclaim Photography
Fotografi är vår tids konstform. Vi ser fotografier på gallerier, muséer, på Internet, i tidningar och böcker. På gatorna och i det offentliga rummet finns också fotografier. Men då handlar det oftast om reklam - en uppmaning att konsumera.
Vi behöver andra bilder i vår vardagsmiljö. Bilder som stimulerar fantasin,  rör våra hjärtan och får oss att tänka efter. Stöd vår idé om "Photography to the streets and public spaces"
Arrangera utställningar på gator och torg - sprid fotografin som konstform till fler människor. Skapa ett nytt visuellt landskap i vår vardagsmiljö.

Fotografin till gatan och det offentliga rummet!
Photography to the Streets and Public Spaces!

Reclaim Photography på blogspot!

Reclaim Photography på Fejjan!

Silver Efex Pro 2


Jag har vid flera tillfällen läst att många här på FS kör med Silver Efex Pro när dom konverterar sina bilder till svartvitt. I går kollade jag på en video om programmet och efter att ha sett den tankade jag ner en 15-dagars demo som jag nu testat lite snabbt. Men jag är rätt nöjd med ACR:en som jag kör med nu när jag gör mina svartvita bilder så vi får se om det blir någon skarp version av Silver Efex Pro efter demoperioden.

Never stop learning. You only see what you know. (Goethe)

/Bernt

OBS! Reclaim Photography är den 26 nov och inte den 29 nov som jag skrev tidigare!

Postat 2011-11-10 12:56 | Läst 3763 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Femtio svartvita bloggbilder + Summicron 35/2.0 vs Hexanon 35/2.0!

 Är man arbetsbefriad och lever på ”efterårslön” och har gått om tid så kan man tex sätta ihop ett litet kollage av sina tidigare bloggbilder.

Större bild HÄR om ni vill detaljgranska!

Summicron 35/2.0 vs Hexanon 35/2.0!


Häromdagen var jag ute och tog de första testbilderna i matchen Summicron 35/2.0 vs Hexanon 35/2.0. Till helgen skall jag försöka ta slut rullarna. Sen så får vi se hur den matchen går. Knockout eller poängseger? Och för vem?

 

Annars då…


Har på förmiddagen slängt på ramar på ett par Micke Berg klassiker som blivit liggande än längre tid.

Trevlig helg!

/Bernt

Postat 2011-11-04 11:50 | Läst 4113 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera