Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Reclaim Photography– Fotografin till det offentliga rummet.

Om ett par veckor är det dags för ett nytt ”Reclaim Photography” möte, närmare bestämt den 26 november mellan kl.13 och 15.00 på Sergels Torg. Vid förra mötet var deltagandet lite i sämsta laget. Så printa fram lite bilder nu och skaffa lite häftmassa och slut upp den 26 november. Jag kommer att vara med  med lite bilder den här gången också.

Reclaim Photography
Fotografi är vår tids konstform. Vi ser fotografier på gallerier, muséer, på Internet, i tidningar och böcker. På gatorna och i det offentliga rummet finns också fotografier. Men då handlar det oftast om reklam - en uppmaning att konsumera.
Vi behöver andra bilder i vår vardagsmiljö. Bilder som stimulerar fantasin,  rör våra hjärtan och får oss att tänka efter. Stöd vår idé om "Photography to the streets and public spaces"
Arrangera utställningar på gator och torg - sprid fotografin som konstform till fler människor. Skapa ett nytt visuellt landskap i vår vardagsmiljö.

Fotografin till gatan och det offentliga rummet!
Photography to the Streets and Public Spaces!

Reclaim Photography på blogspot!

Reclaim Photography på Fejjan!

Silver Efex Pro 2


Jag har vid flera tillfällen läst att många här på FS kör med Silver Efex Pro när dom konverterar sina bilder till svartvitt. I går kollade jag på en video om programmet och efter att ha sett den tankade jag ner en 15-dagars demo som jag nu testat lite snabbt. Men jag är rätt nöjd med ACR:en som jag kör med nu när jag gör mina svartvita bilder så vi får se om det blir någon skarp version av Silver Efex Pro efter demoperioden.

Never stop learning. You only see what you know. (Goethe)

/Bernt

OBS! Reclaim Photography är den 26 nov och inte den 29 nov som jag skrev tidigare!

Inlagt 2011-11-10 12:56 | Läst 3777 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var allt en härlig profil ( killen med händerna i sidan) du plåtade vid senaste Reclaim Photography :). Har gått med i gruppen nu och ska ta fram lite bilder till den 29:e.

/Torbjörn
Svar från kreatören 2011-11-10 17:09
Hej Torbjörn!...och notera lördagen den 26 november!!! Jag skrev fel datum tidigare.
Dina bilder blir ju bra oavsett vilken efterbehandlingsmetod du använder. Själv sträcker jag mig till att dra i lite lightroom reglage. Önskar jag hade tid och ork att lära mig. Men du har ju å andra sidan några år mer än mig "på nacken".
/Jonas
Härliga bilder allihopa men jag gillar speciellt den översta bilden ;-)
Vill också bara påminna om rätt datum för nästa evenemang och det är den 26/11 och inget annat datum!
http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=208189829254460

Väl mött på Sergels torg den 26/11 kl 13:00!
Svar från kreatören 2011-11-10 17:11
Tack Roger! Jag har korrat nu.
Eftersom det här e kul, och att det verkar bli trevligt sällskap,
så kommer jag också den 29 nov! :)
/Bengan
Svar från kreatören 2011-11-10 17:06
...och ännu roligare blir det om du kommer den 26 nov! Skrev fel datum tidigare.
/Bernt
En bra fotograf klarar sig med vilken konverterare som helst, vi andra får skaffa oss sfx. ;)
Jag skulle tro att du som är så inkörd på acr plockar fram det du vill med den. Det som jag gillar med sfx är att man slipper "lära sig" så mycket, bara trycka på en knapp och välja filmtyp så blir det ganska hyfsat. Svartvit konvertering är ju annars lite knepigt att få till som man vill ha det tycker jag.
-affe
Nu har jag oxå laddat ner silver efex. Måste kolla om det är bra. Får se ifall jag hinner in 26/11. Jag var där förra gången....

ha det!

Tommy