Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Ingen stor sak men ändå kanske en nyttig läxa...

Jag erkänner gärna ärligt att jag inte är så tekniskt bevandrad när det gäller digitala apparater, alltså hårdvaran. För ett tag sedan fick jag en iPad Air Wi-fi Celluar 12GB och eftersom jag gillar att arbeta med bilder och kolla på film å sånt så börjar maskinen säga till då och då att den längtar efter lite mera minnesplats. Kollade på nätet och då hittade jag en i-FlashDriveHD på 32GB som man skulle kunna backa över på lätt som en plätt. Det skulle bara vara och hämta appen och plugga in i-FlashDrave minnet å köra. Men så blev det inte. Minnet säger att den inte hittar plattan, det blinkar en stund men sen händer ingen ting. Efter att ha provat flera appar och allt annat utan resultat gav jag upp. Så Jag mejlade det stora välkända svenska företaget som sålt i-flashen och förklarade problemet. Dom svarade ganska snabbt via mejl .att dom skulle skicka ett nytt i-flash minne och att jag inte behövde skicka tillbaka det andra, och det var ju snällt. Efter ett par dar kom den nya i-Flashen och jag pluggade in den direkt. Samma resultat som tidigare, alltså ingen kontakt. Och vad gör man då efter att som tidigare försökt lösa det hela. Jo man kontaktar företaget som levererat appen till Apple, för man vet ju hur noga Apple är med sina licenser. Företaget heter PhotoFast och dom hade ett standardformulär som man fyllde i på siten så det gick snabbt och jag fick också snabbt svar fick jag också där dom ville att jag skulle skicka en bild på produkten, vilket jag gjorde.
Lika snabbt fick jag svar den här gången men svaret var inte så kul direkt. Så här skrev dom:

Så jag hade gått på en mina och köpt ett fake/pirat minne som inte funkar utan licens från Apple. Kollade då upp PhoFasts originalminne (det borde jag naturligtvis ha gjort från början) och det kostar ca tre gånger mer på nätet.
Men det som förvånar mig lite i den här "lilla" soppan är att ett av sveriges största internetföretag säljer fake/pirattillverkade Appleprodukter utan licens.

Tråkiga saker hända i vårt avlånga land...

/Bernt

Inlagt 2016-03-10 16:34 | Läst 1725 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Skulle vara bra att få reda på vilket detta företag är.
Svar från kreatören 2016-03-10 23:23
Jag tycker dom skall få möjlighet att lösa det här utan att hängas ut.
mamiyaolympus 2016-03-11 06:34
Ok. Berätta hur det går.
Vad säger leverantören, du får såklart tillbaka pengarna om den är oanvändbar + ett riktigt bra pris på en som fungerar! Finfina selfisar! LO
Svar från kreatören 2016-03-10 23:34
Vi får se vad som händer...
Trist historie Bernt.
Hvis det er en trøst - så sker sådan noget også her i det lille flade land.
Tak for advarslen.
Hilsen fra Erik.