Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Inget Ellens för mig i går…

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Man har ju lite andra bitar man måste fixa ibland så det blev inte tid för något besök för mig på Ellens i går. Så det får bli en bild i dag från en tidigare höstträff, närmare bestämt den 23 september 2009. På bilden ryggtavlorna på Affe J och Krister K i motljus på Hornsgatspuckeln, goa killar som jag gillar starkt och som dessutom är mycket duktiga fotografer.


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Morgonens fikabok.


Brassaï

Brassaï (1899- 1984) var en ungersk fotograf som huvudsakligen var verksam i Paris. Han slog igenom 1933 med boken Paris de nuit, sitt första verk om Paris nattliv, där han kombinerar en hög konstnärlig nivå med skicklig teknik. Boken kan ses som ett genombrott för dokumentationen av Paris undre värld likaväl som för nattfotografin i allmänhet. Brassaï brukar också kallas den förste gatufotografen.


I just den här Brassaï boken (det finns många) som sammanfattar hans fotografiska gärning finns förutom hans berömda nattbilder från Paris ett stort antal av hans konstnärsporträtt och grafittibilder.


 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Annars då…


Karlbergsvägen 2010-10-06 kl. 14:45

Jag har bland annat uppgiften i vårt hushåll att då och då knalla upp till Karlbergsvägen och slänga pappersavfall och så här såg det ut vid min sopstation i går när jag tog vår fullastade trilla dit. Nu vet jag ju inte om det är så att Vasastadsborna plötsligt drabbats av städiver eller om den konflikt mellan staden och sophämtningsföretaget som jag läste om för ett tag sedan fortfarande pågår.

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Jag är fortfarande lite sne på att man inte direkt kan få upp bilderna på full spaltbredd direkt i den så kallade ”breda” bloggen.

/Bernt

Inlagt 2010-10-07 11:34 | Läst 4110 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Samma här, kunde inte komma till Ellens igår,
annat hade kommit i vägen,
men så är det ibland.
Har också en bok om/med Brassaï!
Viktigt information att ha!
/B
Brassai saknas i min bokhylla
Det där med sophämtningen är en saga
Tyckte det var bättre när t.ex tidningar hämtades vid dörren
Jag har som tur är möjlighet att lasta i bilen och köra till Högdalen
Jag stod också över i går.
Brassaï är en av de riktigt stora hjältarna, kanske den allra störste enligt mig ;)
Hans "The secreet Paris of the 30's" slår allt jag sett av nutida försök att skildra "det förbjudna", och då är den plåtad på 30-talet! Något för alla Petersen kloner att ta en funderare över kanske ;)
-affe
Svar från kreatören 2010-10-07 15:38
Jag kommer ihåg din fina Brassai bok du hade med dig en gång. Trycket i den här lever naturligtvis inte upp den kvalité som din bok hade.
Och har man gått om stålar så finns originalutgåvan av Paris de Nuit från 1933 att köpa på nätet för runt 6000 us dollars.