Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport 1 från Brödåkra våren 2009

Min bussresa började från Cityterminalen, och som vanligt blev det rusning med knuffar och stök när avgångstiden närmade sig.

Resan mellan Stockholm och Helsingborg med Swebuss var var väl som vanligt om man tar bussen en fredag, knökfullt med andra ord. Lite jobbigt som vanligt är att det bara på lite över sju timmars resa bara är en kort paus på ca femton minuter. I varje fall för en sextiosju plussare.

När jag kom fram till Helsingborg blev jag sedan upplockad på Knutpunkten av min kamrat Christer för vidare färd mot Brödåkra, Christer hade också med sig sin son Gustav som är sjöman och som för tillfället är i land. När vi kom fram till Brödåkra blev det som vanligt några pilsner som togs tillsammans med några smaskiga räkmackor.

 

På lördagen i kanonvädret blev det en snabbresa med färjan över till Helsingör för att införskaffa lite pilsnerdricka och lite andra starkvaror.

Det är inte lika billigt längre att handla öl och sprit i Danmark, men några kronor tjänar man. Här står Christer och kollar ölsorter, hans favoritöl fanns inte inne för tillfället.

Vädret var kanon hela lördagen och kafélivet i Helsingör var i full fart.

På hemvägen blev det också veckohandling på ICA Maxi. Det var meningen att vi skulle ha köpt en hel lax också  men dom var slut så det blev i stället en sillmiddag i kvällssolen med några snapsar, Skåne passar ju bra på plats.

Sen blev det att kolla lite på VM-hokeyn. Vi tippade lite resultat i förväg. Jag tippade 4-1 till Sverige, Gustav tippade 6-1 och Christer tippade 8-1. Nu blev det ju 7-1 så jag är ju borta men vem ligger närmast. Gustav framförde en teori om att 6-1 måste vara närmast eftersom det är ett resultat som funnits i verkligheten...

Söndagen förflöt stilla och lungt, jag gjorde inget nyttigt.  "Team" Smedberg arbetade med att sätta panel på Christers garage.

Gustav åkte också iväg under dagen för att försöka få tag på en hel lax igen utan att lyckats, så det fick i stället bli lax på bit för den fisksoppa som var planerad för kvällen.

Fisksoppan blev mycket god, avkoket på räkskalen från fredagskvällens räkmackor gjorde susen. Ett gott vitt vin som vi handlat i Helsingör var heller inte helt fel till soppan. Drostdy-Hof från Syd Afrika.

 

Christer drog iväg till arbetet strax efter nio i morse, och Gustav åkte hem till Kalmar någon timma senare. Mina stilla dagar i Brödåkra har bara börjat...

/Bernt

Inlagt 2009-04-27 18:21 | Läst 8557 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Frånsett bussresan verkar det i alla fall inte gå någon nöd på dig än så länge :-)
mvh
Pa
Förr i tiden hade vi mer pauser... men det var så impopulärt så numera har vi dem inte kvar alls. Folk prioriterar snabbare ankomst.

En del som frågar mig om det faktiskt; att ha matpaus.
Bäste Bernt,

En "Skåne", sitter aldrig fel. Oavsett vilken landsände man än befinner sig i. Fina bilder från Helsingör och Kronborg. Det värmer...... Varför inte ta tåget till Köpenhamn och Louisiana en dag. Med bron, så enkelt, så kontinentalt..... //Peter-L
Välkommen till Skåne. Ser fram mot att få se fler av dina fina bilder.
Då hälsar jag dig väldigt välkommen till Skåneland och hoppas du får en härlig tid i vårt paradis här nere :o)