Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport 11 från Brödåkra våren 2009.

 

I morgon onsdag tänker jag ta mig en heldag i Helsingborg som jag brukar göra då och då under mina Skåneresor. Där lär bli väckning i Brödåkra ganska tidigt, sådär runt sex misstänker jag eftersom Christer har ett ärende i stan vid 07.30. Han åker därefter vidare till sitt arbete i Påarp och kommer att hämta upp mig igen frammåt kvällen när han är klar med sina körningar.

 

Efterlysning!

För något år sedan när jag var här i Skåne såg jag en bok i en bokhandel som hette "Min plats i Skåne" där olika kulturpersonligheter berättade om sina favoritplatser i Skåne. Jag har letat efter boken på biblioteken i Helsingborg och Landskrona utan att lyckats. I boken berättade Jan Troell om en plats han brukade besöka då och då. Av den lilla bilden jag hittat på nätet ser det ut som en gammal ugn av något slag som naturen håller på att återta. Vad jag kommer ihåg så var det någonstans i närheten av Smygehuk. Christer och jag har lite planer på att åka neråt Malmö i helgen och titta på några utställninger och också kanske ta en liten tur österut läng Österlen.

Jag tror det här är en bild från platsen. Är det någon därute som har boken och kan ge oss lite mer exakt info om var platsen ligger eller någon av er kanske tom kanske känner igen sig?

 

Gårdagens middag var stekt kalkonkorv med potatis och stuvade morötter i sås. Kanonkäk av Christer som vanligt.

 

Stillheten inföll sig...och den kom ensam.
Allt var helt annorlunda...och ändå det samma.
Jag undrar ibland  om livet förundras...över sig själv.

 

Slacker livet i Brödåkra fortsätter...

/Bernt

Inlagt 2009-05-12 17:32 | Läst 4886 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kikade precis i mitt ex av boken och det är helt rätt, kalkbrottet och kalkugnarna i Östra Torp.
Ha en härlig fototur, det ska bli bra väder :-)