Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport # 2 Brödåkra juni 2014.

Mina stilla dagar i Brödåkra flyter på. I går tog vi en tur över sundet till Helsingör och fortsatte sen ner till Köpenhamn och där Nyhavn, där Christers dam Somjits ena son driver en thai restaurang. Allt var perfekt eftersom jag på Copenhagen Photo Festivals hemsida hittat en karta med olika gallerier och utställningar bla då i Nyhavn området som jag skrev om i en tidigare blogg..

Wonderful, wonderful Copenhagen. Nere i Nyhavn där vi hamnade var det knökfullt på krogar och längs kajerna, man fick tränga sig fram bland sjungande och glada öldrickande människor och från vissa grupper spred sig söta dofter.

Liten miss blev det för oss med gallerierna i Nyhavns finkvarter. Det visade sig mest vara vanliga konstgallerier och auktionshus bara några få rena fotogallerier. Men vi fick se en hel del fin konst. Kanske det hade varit bättre att åka ut till Carlsbergs området en bit från centrum där det var radda olika fotoutställningar också i år enligt programmet. Sist när vi var där blev vi lite missnöjda.

Cirka tre timmars promenad i den fina försommareftermiddagen blev det med lite olika pauser då och då. Så många bilder blev det inte men många fina upplevelse stunder, och några gifte sig. När det sen var dax för hemfärd frammåt kvällningen plockade vi upp Somjit + hennes yngre son hos hennes andra son på Thai restaurangen nere i Nyhavn. Lite bildprat, dokumentärtittande och pilsnerdrickande avslutade dagen.

/Bernt

Inlagt 2014-06-08 17:08 | Läst 5693 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Köpenhamn är gött!! Ha det gött!! //Peter
En härlig lägesrapport från Köpenhamn, Bernt.