Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport #2 från Brödåkra oktober 09

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

Jag har varit med på Tradera och bjudit på en 800-grammare, en M4-P med en Summicron 50:a.

Nu när jag skriver det här vet jag inte hur auktionen gått men priset börjar redan närma sig smärtgränsen för mig.

Jag sålde ju min Makina 67:a för att skaffa mig en M-kamera med en 35:a i första hand  men också en 50:a skulle funka som start.Jag har ju haft en Leica M-kamera tidigare i mitt fotoliv under många år så jag vet vad det handlar om. Sen har jag ju också en begränsad budget för sådana här utsvävningar.

Och gick det inte den här gången så dyker det säkert upp något nytt objekt snart...

 

 

Nu några timmar senare...

 

 

Tradera auktionen är avslutad. Och skönheten blev min för 7900, inte billigt men ändå. Om allt nu fungerar med säljaren så skall jag snart kunna smeka en M-kamera igen. (varning för lite Bengan sjuka). Så småningom måste det också till en ljusstark 35:a, Voigtländers 35 /1,4 Classic Nokton har jag för mig jag läst gott om. Fast en svart Summicron 35:a skulle också sitta fint. Framtiden får utvisa...

 

 

 

Fast LX3:an fungerar ju också utmärkt när man är ute och rör på sig. Lite arbetad svartvit variant av förra inläggets bild.

 

 

Allt är nästan klickbart numera!

 

Brödåkra den 15 oktober 2009.

/Bernt

 

Inlagt 2009-10-15 17:44 | Läst 3591 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Välkommen tillbaka då till Leica-familjen! Nu blir väl Bengan grön i synen när du kommer med en svart M4. Det börjar bli många svarta på Ellens nu och Bengan har kromat.
Grattis Bernt! :)
Å välkommen till de förrycktas skara!
I som här inträden.. ;)
800 gram, That's all you need! :)
Kul!!!
Å priset...
När jag köpte min Leica M6 ny för en tjugo år sedan så tänkte jag, jag slår ut summan på en tjugo-trettio år, då blir det inte så mycket! :)
/Bengan

Ps.
Thomas M. JAG har också svarta 800-grammare, vänta tills nästa Ellens!!! :)
Suck för att vara en arbetslös student! Blir så avundsjuk på er jävlar på fotosidan med era fina kameror! Själv sitter man med en trasig kiev, som är underbar när den fungerar,, och en Zorki 4k som mja,, är av typiskt sowjetische kvalité.

PS. Ser även att du röker Camel och John S,, lucky skare va! hehe... Gillar dina bilder! brukar inte gilla för redigerat men med måtta så: )
Svar från kreatören 2009-10-15 19:12
Med min statliga pension (konstnärslön) hade jag haft svårt att köpa Leican. Fick alltså lov att göra mig av med en annan kamera först.
John Silver är det som gäller för mig, Camel paketet fick jag häromdagen av en som vet att jag gillar cigg utan filter.
Så trevligt att du sällar dig till oss Leica-M -fotografer! Blir nästan lite avundsjuk. Skulle vara trevligt att förnya sig, även om min gamla M2 från 58 fortfarande gör det den ska. Plåtade med den senast idag, när jag var i Malmö.
Grattis till kameran Bernt!
Väl investerade pengar.
I bland skall man inte tveka.
Speciellt inte vid detta tillfälle.

Lycka till med kameran.

MVH
Ronny Persson Helsingborg
Gratulerar till din 800 grammare. Ser fram emot att få se resultat från dig med M4:an

Ha det fortsatt skönt i skåne (med omnejd)

/Mats
Grattis till nya kameran! Jag lever också på "konstnärslön". Fast jag kallar det skatteåterbäring :-)

Ibland måste man göra något galet. Med detta steg har du säkert lagt flera lyckliga år till din livslängd!

Själv väntar jag ivrigt på ett nytt objektiv till min kamera. Där jag bor tar det tid att skaffa även rätt enkla grejer, man får vara glad att det alls går. Och så funderar jag förstås på vad som ska bli min nästa kamera. Troligen inget analogt för mig, jag grejar inte det där med mörkrum. Fast en gammal Rolleiflex skulle sitta fin, för svartvitfoto. Jag kan ju låta någon annan framkalla och sedan skanna negen. Men, som sagt, konstnärslönen sätter gränser :-)
Tillbaka till framtiden, kul :)
-affe
Gratulerar till nyinförskaffningen! Hade jag inte haft en själv, hade jag blivit grön av avund!

Vill passa på att säga att det kanske finns en Voigtländer 2,5/35mm Classic, i princip sprillans ny, till salu om det skulle vara intressant.

Johan
Grattis, Bernt! Bra pris du fick. Hoppas bara att det inte var ett av objekten som tillhört fotoskolan du vann budgivningen på.
Back in Black :)
//Chasid
Kul! Jag var lite sugen på din Makina, men behärskade mig.
Kul med traderafynd och kul med dina rapporter från Brödåkra.Synd bara att vädret vi har inte känns så uppmuntrande, antar att Brödåkra och Kävlinge har ungefär samma.Välkommen till Skåne igen.
Mvh/Gunte..
Gissar att mungiporna har en annan vinkel än på profilbilden just nu. Grattis - från en som ofta tittar in i din bildskatt.
Grattis till nyförvärvet! Skall bli spännande att se vad som kommer ut av detta;)
/Stephan