Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport #20 från Brödåkra maj/juni 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Samåkningen till Mark Knopfler konserten blev så att vi plockade upp Liza hemma hos henne i Tågarp och for därifrån direkt till Sofiero. Håkan som också skulle med på konserten tog sig dit på egen hand.


Vädret var inte så kul och vi möttes av flera skurar på vägen mot Sofiero och precis när vi kom fram till parkeringen kom det en riktig störtskur. Håkan slöt upp och vi satt alla i Christers bil och förfestade en stund medans regnskuren drog förbi.


 


Sen var det bara för oss att ställa in oss i kön till entrén, och den var lång.


T-shirts försäljarna jobbade hårt som vanligt vid sådana här tillställningar.


Christer, Somjit och Håkan handlade varsin T-shirt av den här killen.

 


När vi tagit oss förbi vakterna och biljettkontrollen möttes vi strax innanför entrén av den här fantastiska Rhododendronbusken.


Många hade med sig picknickkorgar och festade på trots regnskurarna. Publiken var mycket blandad med dragning åt det äldre hållet.


Håkan träffade också på några av sina gamla vänner.


Liza hade som många andra med sig sitt regnskynke.


Blomsterdalen stog i full blom. Den delen Sofieroparken var avstängd för den stora konsertpubliken.


På det här avståndet till scenen stod vi. Men trycket i ljudet var helt ok. Konserten då? Mark Knopfler har väl aldrig varit någon trallgök direkt utan verkar mera efter pricipen ”stand up and deliver”. Vilket han numera gör sittande på en stol på grund av en klämd nerv i ryggen. Knopfler och hans skickliga sjumanna band drog totalt 16 låtar under de två timmar konserten pågick.

 

Lite panik var det sedan när vi skulle köra ut från parkeringen efter konserten där flera bilar kört fast och behövde hjälp för att komma loss. Christer lotsade ut oss fint utan att fastna i leran.


Vi har det bra, vi här bak i bilen och vill ej va med om nån krock (Siw Malmkvists gamla slagdänga)…sjöng dom här glada damerna som fortsatte sitt festandet efter konserten på parkeringen.

 

Vad jag läst i pressen så tyckte flera kritiker att konserten var ganska rutinmässig utförd, och det kan jag nog ställa upp på vad det själva scenuppträdandet som var ganska torftigt. Men som någon uttryckte sig: ”Knopfler må se död ut på scenen, men det är musik som håller.”


Det var allt denna dag från "soliga" Brödåkra!

/Bernt

 

 

Inlagt 2010-06-14 11:08 | Läst 4103 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det känns som jag själv varit på konserten efter den här redovisningen! :)
Fint skrivet och levande fotat Bernt!
/B
Svar från kreatören 2010-06-14 15:54
Tack Magistern! :o)
På onsdag bär det av hemmåt igen. Sen i början på juli drar jag upp till vår fjällstuga en månad tillsammans med min livspartner.

De e fint me semester!
Mark sjunger väl egentligen inte. Pratsjunger är nog mer adekvat. Men har gör det bra!
Svar från kreatören 2010-06-14 15:49
Mummelsång kan man också kalla det! Men han är tung när han greppar någon av sina 70 gitarrer, han körde 3-4 riktigt långa låtar där det var lätt att flyta med.
Kul att läsa din "recension". Och man kan ju känna igen det Skånska vädret...... :-) Fint fångat i din svartvita grafik....

Knopfler och Dire Straits står ju i mina öron för ett skönt gung. Så att det inte blev så trallvänligt kan man väl leva med. Läge för lite Spotify tror jag....

//Peter
Svar från kreatören 2010-06-15 09:25
Spotify är nog bra, men att uppleva musiken live tillsammans med 8-10 tusen andra människor ger ett nästan oslagbart tryck och gung...
Galna svenskar som går på uthomhuskonserter och har picnic i regnet och blötan. Brrr!
Svar från kreatören 2010-06-15 09:36
Nu är det nog inte bara svenskar som är galna när det gäller utomhuskonserter, där är nog människor ganska lika runt vårt klot. Har man dessutom köpt biljetterna ett halvår i förväg för nästan 600 spänn kan man inte låta lite regn förstöra festen.