Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport # 3 från Brödåkra försommaren 2012

Det blir ju också en hel del snack om gamla tider när lagom gamla män träffas. Jag träffade min skånevärd Christer första gången på 80-talet någongång då han arbetade som säljare hos Robert Matton. Hos Matton har jag handlat grafiskt material sedan slutet på 60-talet. När jag lärde känna Christer hade Matton butiken flyttat ner till Birjer Jarlsgatan från sin lilla butik i början på Rådmansgatan, där började handla en gång i tiden.

Mitt äventyr i grafiska formgivningsvärlden började när jag startade en grafisk studio tillsammans med en tecknartjej 1968. Vi pluggade båda två fortfarande, hon gick på Beckmans och jag gick på Fotoskolan. Vi drev firman tillsammans i ca två år, sen gick våra vägar åt olika håll. Efter det hankade jag mig fram med många olika arbeten plus lite illustrations och fotojobb då och då. Ett av de senare jobben var som säljare hos en kompis som då hade en jeans och boots butik på Gamla Brogatan som hette Salvation. Granne med butiken låg en reklambyrå och folket där lärde man känna ganska omgående så efter att tag blev det så att jag visade upp lite arbetsprover. Dagen efter att jag visat mina prover bröt deras originalare/tecknare armen och dom frågade om jag kunde hoppa in ett tag och hjälpa dom. Efter ca två månader startade jag ett nytt företag. Jag blev kvar hos reklambyrån som egenföretagare i ca fyra år och sen rullade det på i god fart ända fram till min pensionering för ca fem år sedan. Bilden från studion på Luntmakargatan 1968. Numera är huset ett tjusigt hotell och mitt emot hotellet ligger också Matton butiken numera och där jag fortfarande slinker in ibland och mest för att köpa papper och färg till skrivaren.

.

En glad Christer. Håkan (vår gemensamma skånebekant) tittade över i från Ödåkra i tisdags kväll och det blev en hel del fotbollssnack så klart men också lite kamerabitar. Jag demade ett program i Nexen som dom kallar handskymmning. Kameran tar snabbt som en AK 5:a en 4-5 exponeringar i snabb följd och lägger sedan ihop dessa till en fil för att man skall få en så skarp bild som möjligt i dåligt ljus. Och det funkar riktigt bra! Den svartvita (lite nerskitade) bilden har jag dragit några varv i Silvern.

.

Bonusbild!

Tokglo! En av fördelarna med att ha ständig semester är man kan sitta och ”tokglo” då och då, att med ofixerad blick låta tankarna snurra runt och låta ens eget kartotek gå på fullvarv. Man behöver inte vara nyttig jämt. LX3 bilden från fjällstugan i Härjedalen.

.

.

Ingen större väderskillnad från fönstret i mitt penthouse.

Allt under kontroll i dag också!

/Bernt

Inlagt 2012-06-08 11:52 | Läst 5453 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Bernt! Vilket skönt liv,det är vi värda.....
skön bilder på dit äventyr,här i djurås har vi inget vidare väder,jag hoppas att ni har det varmare...
mvh Rolf
Svar från kreatören 2012-06-08 13:55
Efter nästan 50 är i yrkeslivet är det skönt att bara softa omkring. Det är hyggligt varmt här i Brödåkra men mulet och regn just nu...
Bra!
De e viktigt att inte tappa kontrollen!
/Bengan
Kul att höra lite om ditt liv och leverne genom åren, dessutom alltid bra bilder.
Gillar hur du utnyttjar dit fina öga tillsammans med tekniken. :)
-affe
Ha ha ha ha.. 'en glad Christer'..
Ser ju ut som du lägger upp samma penthousebild hela tiden ;-)
Vi ses!
Ödåkrabon