Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport # 4 från Brödåkra försommaren 2012

Kultursöndag i Köpenhamn. Under lördagen höll vi kontakt med Håkan för att om möjligt göra en kortresa över sundet. Det var min uppgift att hitta några intressanta utflycktsmål. Först kollade jag upp vad som pågick på Louisiana som vi traditionsenligt brukar besöka när jag är på Skånebesök. Men utställningen där lät inte så intressant för någon av oss.

Både Håkan, Christer och jag är ju vad man brukar kalla ”foto/kulturintresserade” och har under åren jag varit härnere gjort besök på många intressanta platser efter Skånes västkust men också besökt många utställningar i Helsingborg, Landskrona, Malmö och Köpenhamn. Efter lite googlande på Köpenhamn hittade jag flera tänkbara ställen att besöka och av dessa valde vi ut ett par. Det Nationale Fotomuseum och Fotografisk Center.

 Vi bestämde oss att ta en bil till Helsingborg och parkera den där och sedan ta färjan över och sedan tåget från Helsingör ner till byn med stort B. Vi stack vid 11-tiden från Brödåkra och började dagen med en tankning av Christers röda ”Ferrari”. Håkan plockade vi sedan upp i Ödåkra.

På färjekontoret köpte vi tur och retur biljetter till Köpenhamn för 190 pix styck. Allt på färjan skulle inspekteras bla då denna märkliga sittmöbel.

Överfarten till Helsingör gick utan problem, lite gråväder och regn i luften.

Både Christer och Håkan jobbar med blommor och har haft slitiga dagar och massor av jobb så här i studenttider och nu kommer dessutom också skolavslutningar och midsommar innan allt blir något sånär normalt igen. Skön då att ta en paus en dag och göra något annat.

När vi hämtade upp Håkan sa han att han bara har lillkameran med sig idag och han plockade då fram sin sprillans nya Sony Nex 5D (normalt har han sin 5D mark II). När håkan var hos oss i tidigare i veckan hade jag visat vad Nexen klarar av och han hade direkt dan efter raggat upp en på nätet. Dom har ju varit lite svåra att få tag i nu några månader. Han har haft den nu några dagar och är hemskt nöjd, här sitter vi på tåget och går igenom olika inställningar.

Det Nationale Fotomuseumet var tråkigt nog stängt så vi hamnade först på Fotografiskt Centers elevutställning med deltagare från olika fotohögskolor. Ömsom vin och ömsom vatten som det normalt brukar vara på samlingsutställningar.

Så det ett ganska snabbt besök men det fanns naturligtvis en hel del bilder jag gillade. Utställning låg i det stora Carlsbergs området.

Pauser är viktiga när man flanerar på stan.

Efter vår lilla paus gick vi vidare till det stora brygghuset i Carlsbergs Byen får att där titta en utställning av internationell samtidsfotografi.

Skönt att slippa galleriköret ett tag. Här hade dom slängt upp bilderna direkt på industriväggarna. Många intressanta bildkollektioner från socialrealism till vackra landskapsbilder i fyra plan.

Det är hemskt trevligt att tillsammans med goda (likasinnade) kamrater besöka olika kulturyttringar och om det gäller fotografi diskutera olika fotografers uttryck och teknik, stora eller små bilder, färg eller svarvitt. Och eftersom vi alla är rökare så brukar vi leta upp någon trevlig park när det pockar på.

Några bilder från Christers kamera:

Håkan och jag utanför Elefantporten i Carlsbrgs Byen. Nu vet jag inte när den byggdes men visst är det märkligt med symbolen på elefanten till vänster. Efter ca tre timmar kände vi oss lite ben och "ögontrötta" och drog oss i lagom takt ner mot vår S-bane station.

Det pågår många fotoutställningar i Köpenhamn just nu under Copenhagen Photo Festival 7-17 juni. Synd att man inte hade en heldag eller två på sig, men lite fick vi se i alla fall.

Hemresan med pendeln till Köpenhams och tåget upp till Helsingör gick snabbt och bra. Och humöret var som synes hela vägen på topp.

På färjan över till Helsingborg tankade vi lite flytande föda och tobak till kontinentala priser. Vi hann också med att klämma i oss lite snabbmat på vägen hem till Brödåkra. Kvällen avslutades med lite tittande på dagens bilder och en rätt hygglig fotbollsmatch mellan Irland och Kroatien.

.

Måndagen den 11 juni försöker jag glömma så snabbt det går. Sverige spelade långa stunder som ett gäng rädda och försiktiga amatörer.

Sen finns det ju andra viktiga saker som man måste bestämma sig för. En grästrimmer till torpet för 199, 699, 1299 kronor eller mer.

Det stilla dagarna i Brödåkra fortsätter ett tag till...trots Sveriges förlust!

/Bernt

 

Inlagt 2012-06-11 23:45 | Läst 9981 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ett tips när det gäller trimmer. Vi köpte en sådan där eldriven liten rackare till farsans tomt i Värmland, men den var inget vidare (för att uttrycka det milt) så vi fick köpa en bensindriven i slutändan.
-affe
Svar från kreatören 2012-06-12 17:04
Vi får se vad det blir för trimmer, skall fixa köpet på lördag.
alf109 2012-06-12 20:45
Som alltid snygga bilder glömde jag att skriva i hastigheten.
-affe
Det står litet om Carlsberg och swastikan här http://en.wikipedia.org/wiki/Carlsberg_Group
Svar från kreatören 2012-06-12 17:01
Nu har jag pluggat på lite.
Fint berättat om ert fotokonstbesök i Danmark!
Och det här är sannolikt inte så vanligt bland män/gubbar!
Respekt!
Och fina bilder! Subjektiv fotografi liksom!
/Bengan
Svar från kreatören 2012-06-12 17:07
Snart är Brödåkra dagarna över för den här gången och det blev lite kortare än vanligt. Man har ju lite annat att fixa nu när man är "torpare".