Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport från en lite lagom porrig Live Show på Ellens...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Förr i tiden brukade man kalla onsdagen för ”lill-lördag”, då hade halva arbetsveckan gått och det tyckte man då att man kunde fira lite.

Jag firade min ”lill-lördagseftermiddag” med några av mina fotokamrater på Ellens en stund. Magistern var inte närvarande idag och någon sa att han var i fjällen. Men vi som hänger med lite vet att han just nu är i Grövelsjön och att kalla norra Dalarna för fjällen det ställer inte jag som härstammar från norrland upp på direkt ;-).

Annars var det trevligt på Ellens som vanligt och idag blev det mycket Leicaporrsnack, olika årgångar visades upp samt en del ryska och japanska kopior.

Snyggast var en svart mässings M2:a från 60-talet så där lite lagom sliten, den rariteten har jag tråkigt nog ingen bild på.

 

 

 

”Retro” Thomas hade med sig en liten ryss, FED 1 typ D1 från1940. Här på bilderna med en modern 15 mm från Voigtländer som Micke B hade med sig. Snygga bitar och man drägglar lite. Micke hade införskaffat lite 3200 ISO film för att kunna ta lite nya ”klubb-bilder” med sin M6:a och 15 mm gluggen.

Många av ”gubbsen” som träffas på Ellens är kamerasamlare och kan massor om olika kameror, årsmodeller och serienummer. Jag tillhör väl inte den skaran direkt. Jag vill ha ett verktyg som passar mitt bildskapande och som fungerar som handen i handsken. Men en M-kamera är om man skall börja lite med filmfotografering igen känns ju inte helt fel, eller hur Bengan.

 

Bonusbild!

 

 

En av vår stads snyggaste byggnadsverk, här med Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ingvar Johnsson skulptur Dansande ungdommar i förgrunden.

 


Life goes on!

Bernt

 

Inlagt 2009-10-08 00:58 | Läst 3676 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Åkt på en förkylning så jag fick ställa in i dag. Men det går fler tåg får man hoppas ;)
-affe
Svar från kreatören 2009-10-08 03:17
Själv tar jag tåget ner till Skåne och Brödåkra en sväng igen efter helgen för ett nytt "Brödåkra Meeting".
Moderna kameror är mycket bättre! Retrokameror är mycket charmigare och snyggare :-D
Svar från kreatören 2009-10-08 14:23
Svårt att jämföra film och digitalkameror tycker jag. Det blir helt olika sätt att fotografera.
När det gäller designen så är det med retrokameror som med gamla bilar, charmigare och snyggare i många fall.
tänkte köpa en FED kamer förut 1/2 eller kanske 5, men tänkte på kamera märkes förflutna, NKVD och mja, Socialism i all ära, men det NKVD gjorde var och är oförlåtligt, OCH har inget med socialism att göra så som alla liberaler framställer det som...

Boktips: Imperiet av Ryszard Kapuscinski, rysk journalist, var med om allt från svälten på 30talet i Ukraina till murens fall!

"Kapuścińskis uppgörelse med Sovjet men också en kärleksförklaring till de platser och människor som förut var en del av det enorma riket." från Wikipedia. Nu skrev jag lite mycket kanske :(