Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport nr 11 från Brödåkra maj 2011.

Sista helgen för mina stilla dagar i Brödåkra för den här gången. På måndag förmiddag bär det av mot huvudstaden igen. Vad vi kommer att hitta på i kulturväg den här helgen är ännu inte bestämt. Landskrona och Lund har vi snackat lite om…lite hänger på hur ”äntligen” fredag kvällen utvecklar sig. Bilden från Louisiana förra helgen.

 

För några år sedan vann jag i en photoshoptävling en DVD från Moderskeppet och sedan dess rasslar det ner små meddelanden från ”skeppet” då och då. I förmiddags fick jag ett mejl om deras senaste DVD ”Rawbilder Vol 1”. ACR:en har med åren blivit mitt favoritverktyg för mina RAW filer och jag gör 95 % av jobbet där. Bara lite kurv och nivåjustering + försiktig skärpning i photoshoppen innan jag printar eller lägger upp dom på bloggen och i olika gallerier. Så här kan det tex bli.

Det orörda originalet.

Och så här blev slutresultatet (den här gången).   

Sen jag skaffade min lilla LX3:a har den hängt med mig över allt, lite som jag gjorde med min Leica på 60-talet. Massor av skräpbilder blir det men även dom har ett värde för komma-ihåg-et. I morse körde Christer igång pannan så idag fanns det varmvatten.

..

Trevlig helg och klart-slut från Brödåkra!

 /Bernt

Inlagt 2011-05-20 16:00 | Läst 9098 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fy, vilken ful handduk du har. Den s/v croppen var mycket bättre :-)