Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport nr 2 från Brödåkra maj 2011.

I fredags hände ingenting direkt värt att rapportera om. Vårens ”stilla dagar” i Brödåkra fick som vid tidigare besök en lagom mjukstart. Min ”hotellvärd” Christer jobbade hela dagen och jag bara slappade. Vid 18-tiden kom Christer hem igen och han hade då också rundat Landskrona och plockat upp Somjit, sitt damsällskap. Somjit gjorde sedan en fantastisk thaimiddag. Efter middagen blev det en hel del foto och bildsnack eftersom jag hade med mig exemplar nr 30 av min fotobok till Christer. Ett antal pilsner och några whisky pinnar hjälpte till att hålla igång pratet rätt bra.

På lördagen bestämde vi träff med Christers kompis Håkan vid Dunkers uteservering vid Norra hamnen i Helsingborg och dit tog vi oss bekvämt i Christers son Gustavs Mersa.

Det var knökfullt med folk ute och rörde på sig i det fina försommarvädret och vi tog oss per fot ut till Grönningen fram och åter.

Många satt och glassade i sina fina plastbåtar.

Andra satt mera solo.

Och många försökte också bättra på solbrännan.

Några fick också testa på Segway-tvåhjuling för första gången.

Och rätt vad det var så hörde jag en röst som sa: Är inte du Carlzon från Fotosidan? Det var den duktige fotografen Johan Pihl som jag tidigare haft lite kontakt här på fs och tidigare när jag jagade Leica-bitar. Det kändes lite som om vi kände varandra fast vi aldrig sets förr...

 Och rast måste man ju ta lite då och då, Christer, Somjit, Gustav och Håkan.

En fin eftermiddag i Helsingborg som visade sitt bästa ansikte.

Klart-slut…

/Bernt

Inlagt 2011-05-09 12:50 | Läst 4525 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du verkar ha dar som katten därnere i Skåne Bernt :-). Gillar sista bilden som ger en känsla av alienation (används det i dag?) och ensamhet.
Ja, vi kanske springer på varandra nere i Malmö också ;)
Alltid trevlig läsning och fina bilder i din blogg. Nog skulle jag känna igen dej om jag såge dej på stan. Ett besök i Stockholm står på önskelistan, det var 35 år sen sist. Jag hamnade då på Gyldene Freden och självaste Tauben satt ett par bord ifrån mitt på blanka eftermiddan.
Precis, den där förbannade algentionen. "I ett politiskt perspektiv".
Med vänlig hälsning
Gillar din närhet i övriga bilder.
Med vänlig hälsning
Hade dom uthyrning av Segway? Kunde du själv motstå frestelsen att pröva den?

PS. Sista bilden gillas verkligen! Inte för att jag själv tolkar den symboliskt på något sätt, det är helt enkelt en himla bra bild!