Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lite mer om Dynamic Photo HDR från Mediachance

Jag har fått flera mejl och förfrågningar om Dynamic Photo HDR, så jag repeterar lite. Det finns flera olika program och sätt att göra HDR-bilder, jag har fastnat för Dynamic Photo HDR som passar mig och min typ av bilder.

En demo på Dynamic Photo HDR finns att ladda ner från deras hemsida. I demon kan man inte spara själva HDR filen innan tone-mappningen men annars funkar allt, det blir en ytterst liten logo i vänstra nedre hörnet på den färdiga filen.
Man kan naturligtvis också köpa den senaste versionen av programmet, kostar bara $39.
Någon sa till mig att i Dynamic Photo HDR kan man göra HDR-bilder som inte ser ut som HDR-bilder, men det beror nog rätt mycket på vem som sitter vid rodret. HDR-bilder har fått lite dåligt rykte och det beror nog på att många drar lite väl mycket i spakarna och då blir det ofta skräp med kraftigt överdrivna coronaeffekter och brusigt och ibland också neonliknande färger.

Exempel:

Original: Canon 350D Sigma 10-20 mm @ 10 mm  ISO 100 RAW  1/25 sek och f/10.0. 

HDR-bilden ovan är båda gjord från en RAW-fil, fem olika "framkallningar" från ca -2 EV till +2 EV. Efterarbete i Photoshop plus lite LucisArt på slutet för att förstärka konturskärpan.
Det absolut bästa HDR resultatet (dynamikomfånget) hade jag självklart fått om jag i stället tagit fem separata bilder med olika inställningar (slutartider).  Att arbeta från en RAW-fil blir alltid en liten kompromiss, lite fusk HDR. Men ibland funkar det riktigt bra.

 

Här kan ni titta på en kort video om Dynamic Photo HDR .

Och här kan ni hitta Dynamic Photo HDR .

 

Lycka till med HDR-bilderna..."Try and Error" är det som gäller!
/Bernt

 

Inlagt 2008-02-28 17:29 | Läst 22331 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
snyggt resultat!
har photomatix, men e Dynamic Photo HDR något du rekomenderar istället?
/E.T
Hej där,
Det beror lite på motivet, men jag tycker att DP-HDR ger ett mera naturligt dynamiskt resultat (om man inte drar i spakarna för mycket). Om man nu kan kalla HDR-bilder naturliga...
Det finns ett par bilder i mitt galleri som visar detta rätt bra:
http://www.fotosidan.se/gallery/viewlarge.htm?ID=1198615&target=_blank
http://www.fotosidan.se/gallery/viewlarge.htm?ID=1077129&target=_blank

/Bernt