Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lite om blommor utan bin...

Blommbilder har aldrig varit min "cup of tee" direkt så därför har jag inte tagit så många blommbilder i mitt liv, i varje fall inte fler än man kan räkna dom på ena handens fingrar. Och här är två av dem.

Den översta här, som jag inte har en aning om vad den heter tog jag i förra våren i Skåne. Den undre som är lättare att känna igen är en Brudorkidé (Phalaenopsis), bilden tagen i mitt vardagsrumsfönster. Jag blåste senare upp den till 50 x 70 cm på canvas till min son och sonhustru som julkapp och den blev riktigt maffig faktiskt.

 

Förra året då vi firade Linné här i Sverige (och i världen) översvämmades marknaden av fina växtböcker bla fotografen Helene Schmitz "System och passion – Linné och drömmen om naturens ordning".  Jag var dessutom på en mycket givande föreläsning som hon gav och där hon berättade om sina bilder och hur hon arbetat fram dom. Alla hennes bilder är tagna med storformat 4x5" och på negativ färgfilm i dagljus blandat med ringblixt.
En bok som jag verkligen rekommenderar!
Finns på adlibris.com just nu för 159.00

 

 

 

 

 

K special Fredagen den 4 april kl 20.00

Eftersom jag gillar Westons bilder så har jag varit ute på nätet och hittat lite mer information om K specialen jag tipsade om igår. Det är alltså en (spel)dokumentär om fotografen Edward Weston och hans modell Charis Wilson. "Eloquent Nude - The Love and Legacy of Edward Weston and Charis Wilson" som hela titeln lyder.
Här finns en hel del att läsa om filmen plus flera filmklipp.

 

 

 

 

 

 

Och har lite slantar över kan ni köpa ovanstående Weston bild på Sotheby's april auktion, utropspriset ligger på  600,000 – 900,000 USD

 

 

 


Vy från mitt vardagsrum den 11 mars 


Vy från mitt vardagsrum den 21 mars 

Nu är jag trött på kylan, min kropp och själ mår inte bra av det här bakslaget vi fått. Faaan...våren var ju på väg!!! I höst skall jag gå i ide i oktober/november och inte titta ut förrän i början på maj.

Nu är det bestämt! 

//Bernt 

 

 



 

Inlagt 2008-03-22 14:05 | Läst 22808 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tack för reatipset om System och Passion! Beställt!
//Anders