Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lite om tidningsläsning plus lite om två trettioåringar m.m...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Jag gör lika dant som Bengan, alltså plöjer igenom DN varje morgon. Den brukar rassla in genom brevinkastet sådär vid femtiden varje morgon. Först ögnar jag igenom nyhetsdelen ganska snabbt och sen ekonomin. Sist läser jag kulturdelen rätt noga. Och när jag gjort detta går jag tillbaka till nyhetsdelen och läser det som jag är intresserad av där. Det här brukar ta en bra stund (ca 1.5 tim) och en tre fyra koppar kaffe brukar det också gå ner under tiden. Bilden: Så här kan det också se ut i november bilden ovan från den 24 november förra året.


 Två trettioåringar.


I år är det trettio år sedan den första Sony Walkman spelaren kom. Den lilla kassettmaskinen var.en revolution i musikvärlden när den kom. Den blå och silver färgade Walkman TPS-L2 (den första kommersiellt tillgängliga Walkman) började säljas i Japan den 1 juli 1979. I Storbritannien kom den med stereo-uppspelning och två minijack för hörlurar vilket gjorde att två personer kunde lyssna samtidigt. På bilden två välmående jubilarer, kameran fyller trettio nästa år.


 Fotoprojekt


Om ni har svårt att komma på något eget fotoprojekt kan ni kanske snappa upp lite från  filmen Smoke med två av mina favoritskådespelare William Hurt och Harvey Keitel.som jag såg på en av kabelkanalerna häromdagen.

Länk till en SMOKE scen på tuben!


Då och då häder det att jag får förfrågningar från kidsen på deviantart.com där dom frågar om dom får nyttja mina bilder som underlag för egna projekt.. Ibland tillåter jag det och ibland inte och endast om dom gör något eget av bilderna, alltså inte i bildmontage eller liknande.

Hello there,
I was wondering if I could use your self portrait "New but not new HDR" as a reference for a school project. I need to do a modular map aka. grid method enlargement. I feel the dynamic tonal range would be a great challenge for me.
I would of course, post the finished piece here on deviant art and credit you for the original image.
Thank you in advanced for your consideration.
Doug

Här hans arbete under gång.


 

Annars då...


Långsamhetens lov. Vi har nu bott i vår lägenhet i snart femton år och har i princip haft samma möblering hela tiden. Nu har vi till slut gjort en liten ommöblering och samtidigt hängt upp vår fjärrtittarapparat på väggen. Vi skaffade vår nya platta apparat med väggfäste redan för över ett  år sedan.  Det kändes lite konstigt första dagarna men nu börjar jag vänja mig...

 

Hade gott därute!

/Bernt

Inlagt 2009-11-26 23:29 | Läst 6635 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
En film jag missat (inget ovanligt iofs ;)). Ser betydligt mer välordnat ut i herrns vardagsrum vid en lätt jämförelse ;)
-affe
Var november i fjol så jäklig? Det verkar som Odengatan. Här hade vi också massor av snö, men den började komma först 15 dec. November lär ha varit den vackraste på decennier. I år har vi i stället haft den regnigaste i mannaminne. Hittills 371 mm. Stora sjöar på tomten.

Filmen verkar mysig. Vilken idé till ett fotoprojekt! Tror inte jag själv skulle ha tålamod för något sådant.

Jag har just börjat studera HDR. Det verkar skumt, rent ut sagt; mycket mer än bara High Dynamic Range. Jag får väl skaffa Photomatix så jag kan labba skarpt.

Jag har inte bott så länge som 15 år någonstans sedan jag var tonåring. Då flyttade familjen när jag var just 15. Vi bodde på Gärdet och flyttade ned på Östermalm. Senare har jag själv bott på Norrbackagatan, men det var inte många månader. Min fru kom oväntat emellan :-) Fast det var innan hon var min fru. Men jag gillade Vasastan. Fast det var för jäkligt med slamret från järnvägen. Varje natt samma tid kom ett stort godståg. Jag vande mig och vaknade inte. Men så en natt for jag i vädret och undrade vad som hänt. Godståget hade uteblivit på den vanliga tiden! En hantverkare berättade för mig att de fyllt grunden under banvallarna med kork för att hindra kvarteren invid att rasa av skakningarna.

Nu tänker jag inte flytta mer, jag bor för bra. Men din parkett är vackrare än våra laminatgolv :-)
Jag har också plöjt igenom DN! :)
Men startade litet senare i dag, 07.00 (sovmorgon)
Å fotoprojekt kommer, simma bara lugnt Bernt!
De viktiga en bara att ha rätt kamera med sig!
(Bra kamerasällskap e viktigt!)

I dag blir jag kidnappad (igen) av grannen: "Vi sticker ut på Sörmlandleden några timmar innan fredagshandlingen va!?"
Suck.....
Så e fredagslivet på landet... ;)
Ha det bra inne i Eken Bernt!
"aka"? Du som rör dig i de kretsarna vet förstås vad det betyder. Men mig har det gått spårlöst förbi. Ber vördsamt om upplysning =)
aka: jag gissar på "also known as".
DN brukar ta två timmar för mig, läser kanske långsamt.
Smoke är en bra film, har sett den flera gånger. Inspirerande.
/John-Erik