Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Livet går mot ljusare tider och lite om William Klein

Snart är vi klara med mitt röjningen och upprustningen (målningen) av mitt arbetsrum. Trots att jag slängt en hel del av mina gamla prylar har jag fortfarande en hel del som jag vill ha kvar. Det känns en hel del att röja i sitt liv och avsluta en del saker, man samlar ju på sig en hel del som absolut inte har nått värde för andra. Till våren kommer jag nog också att göra mig av med det mesta av mina analoga kamerabitar eftersom jag numera är fast i digitalträsket.+

Under lådstädningen hittade jag bla en ask med lite gamla diabilder från fotoklubbstiden runt 1960-61. Bland annat då det här självporträttet tillsammans med "bladaren" med en 50 mm som jag hade då.

Självporträttet var ett Kodachromedia som jag tejpade fast på en glasskiva och fotograferade av i vardagsrumsfönstret med Nex 5:an och en gammal Canon FD 50mm macro glugg.

Såg här såg det ut innan förra röjningen hösten 2007.

Och så här kommer det förhoppningsvis att se ut en bra bit in i framtiden. Lite tavlor skall upp på de gråa väggarna också och mest kommer det att bli svartvita fotografier.

.

William Klein på Foam Fotografiemuseum

Foam Fotografiemuseum i Amsterdam visas fram till den 12 mars retrospektiv utställning av fotografen William Klein. En utställning som jag gärna skulle besöka. Jag minns speciellt hans tidiga gatumodebilder från Rom och hans Moskva bilder. Foam ger också ut en tidning om fotografi och häromdan damp det ner ett nummer i brevlådan och den här gången var det ett specialnummer om Klein. En utställning för Moderna eller Fotografiska?

Det finns en radda info på nätet om och med William Klein både bilder och filmer de är bara att söka!

Här en liten fin film på 10 min.

.

Hade gott därute!

/Bernt

Inlagt 2014-02-05 11:48 | Läst 7808 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ja, en utställningen med William Kleins bilder vore kul att se. Både hans modebilder och dokumentära gatubilder var ju väldigt stilbildande, och håller en enorm hög klass. Jag tror jag ska beställa det där specialnumret av Foam om Klein. Tack för tipset, ha det gott!
Får mig att tänka på de stora grabbarna på fotograficentrum som på pekade i samband med en Robert Frank utställning på MM att vist han är rätt ok men William Klein det är grejer. Tror faktiskt att det var Stefan Olsson som sa det och kan bara hålla med.
Hej, så där välstädad funkar aldrig i längden,,,
Wow, bilden av ditt arbetsrum från förr påminner om hur det såg ut hos en presschef, på ett tidigare jobb jag hade. :) Väldigt smart lösning att fasa in en bokhylla i dörröppningen för att göra det lite rymligare. Även om du hade ordning i kaoset, så känns det nog bättre med hur arbetsrummet har blivit nu. :)
Gå nu inte in i det fina rummet och rör till det igen.... ;)) Riktigt fint, precis som bilderna.
Sköt om dig! //Peter
Du har fått det fint
Jag håller också på med mitt arbetsrum, det går sakta fram då jag bara orkar jobba med det på helgerna
Tackar för information om William Klein
Börjar känna mig inspirerad, kanske dags och göra något på hemmaplan här råder kaos. Klein, fantastisk fotograf vore värt boka en resa till Amsterdam för att se utställningen, för när kommer han hit till Svedala...
Må gott
/Hans-Åke

Innehållskategorier