Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Long time no see...

.

Som ni säkert märkt har det inte varit så mycket bloggande för mig de senaste året. Och varför det då undrar säker de som följt mig genom åren? Så här är det, jag åkte på min första hjärtsmäll på juldagen 2012 vilket gjorde att det mesta i mitt liv förändrades bland annat då fotografering och därtill hörande bloggningen fick ställas åt sidan. Några enstaka blogginlägg klarade jag av att göra och lite bilder då och då på fejan. Jag var också med på Gnestaplanket på sensommaren men då med lite gamla bilder. Sen i oktober åkte jag på en ny och kraftigare hjärtsmäll som slog ut mig ganska ordentligt. Kranskärlsoperation på Karolinska den här gången vilket tog på krafterna rätt ordentligt. För att fixa till mig till det bättre petar jag i mig en massa piller petar varje dag plus att jag just nu går på gymnastik två gånger i veckan. Efter att ha rökt i över femtiofem år slutade jag direkt utan några problem efter första smällen juldagen 2012 och det känns bara fin fint men jag har gått upp minst tio kilo vilket är något jag måste jobba med framöver. Dom här smällarna har inte bara påverkat kroppen en del utan också psyket. Kan också vara biverkningar av olika medicinerna jag proppar i mig nu och troligen blir tvungen att käka livet ut. Sen det här med åldern. Vid 60 var man fortfarande en ganska rapp man och kunde känna sig ung och viril som en Douglas Fairbank eller Errol Flynn, ni lite äldre förstår nog. När man kliver upp över 70 styrecket blir man rätt snabbt gubbig (även i andras ögon), kroppen knäpper och knakar när man rör på sig och man börjar få ont då och då här och där. Med andra ord...man har fått reda på att man lever. Eller som Chuck Palahniuk skrev i Fight Club ”This is your life, and it´s ending one minute at a time”.

.

.

Min gamla dator tröttnade och la av i mitten på november och jag var helt utan i ca en och en halv månad. Första gången jag var utan en digitalmaskin sedan julen 1987 och jag kom fram till att det gick att klara sig ganska bra utan. Men det är klart tidigare fanns det inte några ”surf o bildtelefoner” vilket lindrade det hela en hel del. Nu har jag fixat en ny lap och är på banan igen!

Hade gott därute!

/Bernt

Inlagt 2014-01-27 17:15 | Läst 6234 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Skönt att se dig här på banan också Bernt!
Å vi väntar även att du skall dyka upp på Ellens framöver!
Vi hörs!
/Bengan
Jag som varit en sån därna tyst men ändock trogen läsare...säger, jag har saknat dina inlägg....skönt att se ett nytt. Hoppas du kommer att må bättre . Livet är fan alldeles för kort och sårbart.
Kul att se dig här Bernt!! Tänkte faktiskt på dig härom dagen och undrade var du är.... Visste inte att du fått två "smällar" men förstår helt klart att det är tungt. Men du, gubbe, det får du vänta med tills du fyller 80, då kan man kalla sig gammal. Men fram tills dess, va rädd om dig!! Och jag tror många med mig gärna ser lite fina bilder och grafik, då och då, när det funkar!! Vi kan kanske samåka till Skåne i sommar.... :) Va rädd om dig!! //Peter
Ser fram emot lite ökad aktivitet vart efter orken tillåter. Du får dyka upp vid någon av våra Hornstullsfika, 4:an går ju nästan port till port. :)
-affe
Kul att se dig här igen Bernt.
Orkar du så vore det roligt att se dig på någon av onsdagsträffarna på Tårtan.
Ta hand om dig.
/Krister
Trevligt att se ett inlägg från dig igen Bernt! Och jag hoppas du känner att orken, både fysiskt och psykiskt, kommer tillbaka i kontrollerad takt och form. Jag vet att det är många som längtar efter att se dina alster igen, samt läsa en och annan gammal historia som du letar fram bland dina fotografiska minnen.

Krya på dig!
Jag tillhör också en av de vanligtvis ganska tysta läsarna av din blogg, och dina fina inlägg har naturligtvis varit saknade under din pågående konvalescens. Skönt att höra att du är på bättringsvägen och jag önskar dig en stabil, fortsatt tillfriskning

–Markus
Gott att se att du är tillbaka Bernt! :) Nu när selfies har blivit vardagsmat är det skönt att själva kungen av självporträtt är tillbaka och visar ungtupparna vart skåpet ska stå!
/Mikael Good
Ett härligt återseende! Varmt välkommen tillbaka i bloggeriet!
Det var för väl att du dök upp till slut, nu är det bara att ta fighten. Tror att Affes tips om Hornstull skulle kunna vara en bra `mjukstart´.

/Stephan
Jag har saknat dina inlägg och dina bilder; skönt att höra från dig, trots allt det jobbiga - hoppas att du så småningom blir i "60-skick" igen. Håll flaggan högt!
- hawk
Kul att du är tillbaka, jag brukade oxå läsa dina bloggar. Du inspirerade mig till att printa ut mina bilder tex. Och så vill jag ju veta hur det går med torpet. :-)
Kul att du är tillbaka
Fortsätt krya på dig
Tack för alla uppmuntrande och vänliga kommentarer! Jag jobbar hårt med det mesta för att så snart som möjligt känna skaparsuget igen.
/Bernt
Välkommen tillbaka! Jag har saknat din blogg och dina bilder.

Mvh
Per
Var rädd om dig Bernt Visst knakar det här och där när man rör sig, fyller sjuttio i maj. .Jag hoppas du kommer igång och får ork, även om det tar tid efter en sådan smäll. Som sagt ta det lugnt låt de ta sin tid.
Bengt
Låter inget vidare. Inget kul att upptäcka att man åldras. Skönt dock att höra att du är på bättringsvägen - om än med mediciner. Hoppas din rehabträning går enligt planerna och att du använder kameran lite då och då. Jag har saknat dina bilder och texter.
2014-01-28 16:25   Jorge Santos
good to have you back

greetings from Portugal
Mycket välkommen tillbaka! Jag har saknat dig och din blogg samt bilder.